ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μεσημέρι της Παρασκευής η ψηφοφορία για τις «Πρέσπες»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 24 Ιανουαρίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 25 Ιανουαρίου 2019, 03:53
Το μεσημέρι της Παρασκευής η ψηφοφορία για τις «Πρέσπες»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ολομέλεια θα διακόψει τις εργασίες στις 1:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής

, Το μεσημέρι της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 14:30 θα διεξαχθεί τελικά η ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τη Βουλή, λόγω του μεγάλου αριθμού ομιλητών που είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο, η Ολομέλεια θα διακόψει τις εργασίες στις 1:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εκ νέου το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρωθούν με την ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι οι ομιλητές, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φθάσουν αύριο το μεσημέρι κοντά στους 230, περισσότεροι από όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Δραγασάκης: Δεν υπάρχει αριστερό “όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Η επιλογή της Αριστεράς για τη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι μια εθνική επιλογή. Όχι μόνο γιατί λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα, στη βάση των συναινέσεων που είχαν διαμορφωθεί ιστορικά, αλλά και διότι προφυλάσσει τη χώρα έναντι και μελλοντικών κινδύνων» ανέφερε, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Αχτσιόγλου: Επιλύεται μια ιστορική εκκρεμότητα με σεβασμό στην ιστορία της ίδιας της Μακεδονίας

«Με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών κλείνει μια πληγή. Επιλύεται μια ιστορική εκκρεμότητα με σεβασμό στην ιστορία της ίδιας της Μακεδονίας και των ανθρώπων της. Οι εθνικισμοί στα Βαλκάνια δέχονται ένα ισχυρό και ανεπανόρθωτο πλήγμα» τόνισε  η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Τσακαλώτος: «Όχι» στον πατριωτισμό που βρίσκεται αγκαλιά με τον εθνικισμό

«Δεν ξέρω αν μπορούμε να είμαστε όλοι πατριώτες με τον ίδιο τρόπο. Ούτε ξέρω αν υπάρχει πατριωτισμός που να μπορεί να ξεφύγει από τον εναγκαλισμό του με τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία» ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος 

Θεοχαρόπουλος: Η ΔΗΜΑΡ ψηφίζει «ΝΑΙ» στη Συμφωνία

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητος βουλευτής Θανάσης Θεοχαρόπουλος τονίζοντας ότι πατριωτική στάση είναι με όρους ρεαλιστικούς να δοθεί λύση.

«Ναι, αλλά... » από Παπακώστα στις «Πρέσπες»

Θετική απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε η... αναποφάσιστη μέχρι στιγμής ανεξάρτητη βουλευτής και υπουργός της κυβέρνησης, Κατερίνα Παπακώστα.

Κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή, διευκρίνισε πως αυτήν την ώρα συνεδριάζουν τα όργανα του ΝΕΟ (φορέα του οποίου ηγείται), προκειμένου να αποφασίσει για την σημερινή ψηφοφορία, απόφαση που όπως είπε θα ακολουθήσει και η ίδια.

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Δεν ήθελε συναίνεση αλλά χειροκροτητές και ουρές

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το ζήτημα του ονόματος ως εργαλείο για τη μετατόπισή τους από την αδελφοτική συνεργασία με τον Καμμένο στο πεδίο της δήθεν νέας Κεντροαριστεράς , της βασισμένης στην ενδοκυβερνητική αποστασία των ΑΝΕΛ και στην κ. Παπακώστα» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος επιτέθηκε με οξύτατους χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Δ. Μανωλάκου: Το ΚΚΕ καταψηφίζει τη Συμφωνία

«Σε Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αποφασίστηκε να δοθεί στη FYROM το πράσινο φως για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, συνεπώς αυτός ο στόχος καθόρισε το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας» τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Επανέλαβε επίσης την αντίθεσή της με τη συμφωνία.