ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα δημιουργήσουμε υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 7 Φεβρουαρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 7 Φεβρουαρίου 2019, 11:00
Μητσοτάκης: Θα δημιουργήσουμε υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης
Facebook Twitter Whatsapp

Αριστεροί και λαϊκιστές δεν δημιουργούν νέες προοπτικές για την Ευρώπη, τόνισε ο κ. Βέμπερ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημόσια συζήτηση με τον υποψήφιο της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς για την ηγεσία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ είχε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διήμερη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Βέμπερ τόνισε πως το μήνυμα του ΕΛΚ είναι ότι «σχεδιάζουμε ένα θετικό μέλλον, μια νέα εποχή με εξελίξεις». «Σήμερα θα συζητήσουμε τη δυναντότητα να έχουμε την επόμενη πενταετία 65 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν μπορούν να το καταφέρουν αυτό ούτε οι λαϊκιστές ούτε οι αριστεροί».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η ΝΔ είναι σίγουρη ότι οi επόμενες πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ και αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα.

«Θα έχουμε εκλογές κάποια στιγμή μέσα στο 2019. Πιθανότητα θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές, αλλά το αργότερο θα διεξαχθούν μέχρι τον Οκτώβριο. Οπως ξέρετε, η Ελλάδα κυβερνήθηκε τα τελευταία χρόνια από ένα περίεργο συνασπισμό, από ένα κόμμα λαϊκιστών και από ένα κόμμα της ακροδεξιάς», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Το ΕΛΚ μιλάει για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας την επόμενη πενταετία. 500.000 νέοι Ελληνες έφυγαν από τη χώρα για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον. Η νούμερο ένα προτεραιότητα για την ΝΔ και το ΕΛΚ είναι η δημιουργία νεών θέσεων εργασίας. Οι θέσεις αυτές δε δημιουργούνται μέσω επιδοτήσεων ή προσωρινών συμβάσεων αλλά μέσω επενδύσεων, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας».

«Η φορολογία επίσης είναι μεγάλη προτεραιότητα για εμάς. Ο κ. Τσίπρας υπερφορολόγησε την παραγωγική οικονομία. Εμείς θα μειώσουμε την εταιρική φορολόγηση και θα τη χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο για ανάπτυξη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι «μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ψηφιακή καινοτομία. Για εμένα η ψηφιακή μεταρρύθμιση είναι η πρώτη οριζόντα προτεραιότητα για τη χώρα» και προαναγγέλοντας τη δημιουργία υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης.

«Τα δημόσια πανεπιστήμια δεν έχουν διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περιφερειακό κέντρο κυρίως στο χώρο των κλασικών σπουδών», σημείωσε και κατέληξε:

«Παρά τον λαϊκισμό, τις μεγάλες δυσκολίες που περάσαμε στη χώρα, παρότι βρεθήκαμε κοντά στην καταστροφή, οι Ελληνες πιστεύουμε στην Ευρώπη και στις αξίες της. Θα έχουμε εκλογές κάποια στιγμή μέσα στο 2019, θα τις κερδίσουμε, θα έχουμε έναν ακόμα επικεφαλής του ΕΛΚ στο συμβούλιο της ΕΕ. Το 2019 θα είναι μία καλή χρονιά για το ΕΛΚ, θα είναι μία καλή χρονιά για τα κράτη - μέλη».