ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ

Δημοσίευση 11 Φεβρουαρίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2019, 13:24
Σήμερα η ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Κουίκ αναμένεται -όπως δείχνουν όλα- να ανεξαρτητοποιηθεί, καθώς εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από τους ΑΝΕΛ και στηρίζει πλήρως την κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ορκωμοσία του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ ως βουλευτή, ο οποίος ως πρώτος επιλαχών πάρει τη θέση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, που παραιτήθηκε την Παρασκευή μετά την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, γεγονός που οδήγησε στη διάλυση της ΚΟ του κόμματος.

Μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Κουίκ αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί, καθώς εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από τους ΑΝΕΛ και στηρίζει πλήρως την κυβέρνηση, όντας ο 151ος βουλευτής της πλειοψηφίας.

Η εξέλιξη αυτή θα σηματοδοτήσει και με τον πλέον επίσημο τρόπο τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς πλέον δεν θα πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 15 παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής, που απαιτεί πέντε βουλευτές εκλεγμένους µε το ίδιο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μεταξύ άλλων έστρεψε τα «πυρά» του στον Τέρενς Κουίκ, λέγοντας ότι «γύριζε σε Αυστραλία και Αµερική και µίλαγε για το ιερό όνοµα της Μακεδονίας και γονάτιζε στα µνηµεία. Τελικά από το τζετ λαγκ της εξουσίας, και όχι µόνο, µέθυσε».