ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντινόπουλος στο «Ακραίως»: Αν γίνει ανακεφαλαιοποίηση, θα την πληρώσουν οι μικροκαταθέτες

Δημοσίευση 11 Φεβρουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2019, 12:57
Κωνσταντινόπουλος στο «Ακραίως»: Αν γίνει ανακεφαλαιοποίηση, θα την πληρώσουν οι μικροκαταθέτες
Facebook Twitter Whatsapp

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των τεσσάρων τελευταίων χρόνων».

Τον κίνδυνο να «κουρευτούν» οι καταθέσεις σε περίπτωση νέας ανακεφαλαιοποίησης επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Αν γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση, θα την πληρώσουν οι καταθέτες. Συγκεκριμένα θα την πληρώσουν οι μικροκαταθέτες, γιατί οι μεγάλοι και δυνατοί θα πάρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Ο κ. Δραγασάκης είναι υπέρ των πλουσίων» τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως είπε: «Δημιουργείται ένα κλίμα όπου οι καταθέτες θα πάρουν τα λεφτά τους, οι τράπεζες δεν θα δώσουν χρήματα στην αγορά, άρα δεν θα έχουμε καμία ανάπτυξη. Είναι ένα ντόμινο αυτό, δεν θα πέσει ούτε ένα ευρώ στην αγορά».

Επέρριψε ευθύνες την κυβέρνηση. «Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των τεσσάρων τελευταίων χρόνων», και εξήγησε πως: «το 2015 όταν ανέλαβε ο κ. Τσίπρας έγινε η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, έχασε το ελληνικό Δημόσιο όλες τις μετοχές του και έφερε τέσσερις μεγάλους επενδυτές του εξωτερικού. Χάθηκαν 20 δισ. ευρώ για το Δημόσιο, το οποίο σήμερα έχει μηδενική συμμετοχή.  Και απαγόρευσε σε Έλληνες τραπεζίτες να συμμετάσχουν».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέλυσε την πρόταση της παράταξής του για τα «κόκκινα» δάνεια. «Εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση, να υπάρξει το μοντέλο άλλων χωρών, όπως της Ιρλανδίας, μια ειδική τράπεζα να μεταφερθούν όλα τα "κόκκινα"’ δάνεια, να αναπνεύσουν οι τράπεζες, οι οποίες θα μετέχουν στο ρίσκο. Η λύση είναι η τράπεζα ειδικού σκοπού».