ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία ΝΔ για διάταξη υπέρ Κουφοντίνα - Τι απαντά ο Καλογήρου

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 11 Φεβρουαρίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2019, 17:20
Ανησυχία ΝΔ για διάταξη υπέρ Κουφοντίνα - Τι απαντά ο Καλογήρου
Facebook Twitter Whatsapp

Διάταξη που φέρνει προς ψήφιση το υπουργείο Δικαιοσύνης αφορά τον υπολογισμό των ημερών κράτησης για εργασία σε αγροτικές φυλακές

Την ανησυχία της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΝΔ προκάλεσε διάταξη που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορά τον υπολογισμό των ημερών κράτησης για εργασία σε αγροτικές φυλακές.

Συγκεκριμένα, η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε κατάδικους που εργάζονται σε φούρνους ή ζαχαροπλαστεία των αγροτικών φυλακών να μετρούν τριπλές της μέρες της εργασίας τους προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, που ρώτησε τον Μιχάλη Καλογήρου αν είναι φωτογραφική και αφορά τον καταδικασμένο τρομοκράτη της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης, σημείωσε πως πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς η εργασία του επίμαχου κατάδικου στις αγροτικές φυλακές λογίζεται ήδη για 3 ημέρες.

Ο κ. Καλογήρου χαρακτήρισε διαστρεβλωτικές τις συζητήσεις που γίνονται για τις άδειες ουσιαστικά σε τρομοκράτες, σημειώνοντας πως με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 342/2000 έχουν αποφασίσει οι αγροτικές φυλακές να προσμετρώνται με διαφορετικό τρόπο χωρίς ενιαίο κανόνα.  «Σε κάποια φυλακή μετράνε για 2 αλλού για 3 ημέρες. Πρέπει να το λύσουμε και να πούμε πως μετράμε; Νομίζω ναι! Δεν μπορεί η μία φυλακή να λειτουργεί με έναν και η άλλη με άλλο τρόπο. Το θέμα ετέθη από τη διευθύντρια του καταστήματος στην Αγιά των Χανίων», είπε και πρόσθεσε: «Αφορά το συγκεκριμένο πρόσωπο; Όχι! γιατί ήδη του μετράνε 3 μέρες. Τον αφορά δηλαδή στο ανάποδο!».

Ακόμα, αφού ο κ. Καλογήρου σημείωσε πως λόγω της φύσης της ποινής του Κουφοντίνα μένει αδιάφορο το πώς θα μετρηθούν οι μέρες στις αγροτικές φυλακές για τον ίδιο, σημείωσε πως για την υπόθεση της 17Ν υπήρξαν διαφορετικά εμπλεκόμενα πρόσωπα που λαμβάνουν άδειες εδώ και χρόνια. «Ο κατηγορούμενος ΧΞ της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει πάρει 7 άδειες από το 2013 μέχρι που παραβίασε τους όρους και συνελήφθη το 2015. Δεν έχω δει καμία φωτογραφία του συγκεκριμένου όταν έπαιρνε τις 7 άδειες! Τα ίδια ισχύουν και για τον ΣΚ τα ίδια που έτυχε απόλυσης  2007», υπογράμμισε.