ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιβάνοφ: Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν... Μακεδόνας

Δημοσίευση 11 Φεβρουαρίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 11 Φεβρουαρίου 2019, 23:50
Ιβάνοφ: Ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν... Μακεδόνας
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο Κεμάλ είναι Μακεδόνας. Σας στείλαμε τον Κεμάλ, επιστρέψατε με επενδύσεις»

Υποδεχόμενος Τούρκους επιχειρηματίες στα Σκόπια την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ προχώρησε σε μια ακόμα προκλητική δήλωση, υποστηρίζοντας ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους, «είναι Μακεδόνας, γιατί τη στιγμή που γεννήθηκε, η Θεσσαλονίκη ήταν έδαφος της Μακεδονίας».

Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο IBNA, σύμφωνα με το οποίο ο Ιβάνοφ προχώρησε στην επίμαχη δήλωση σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της τουρκικής εταιρείας TAV Σαντί Σενέρ, στον οποίο απένειμε μάλιστα κρατικό παράσημο.

Ο πρόεδρος Ιβάνοφ, ο οποίος είχε αντιταχθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε πως «η Τουρκική Δημοκρατία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μεγάλη οικονομία. Είναι πολύ σημαντικό μια τέτοια χώρα να είναι φιλική σε εμάς και να μας βοηθάει. Ελπίζουμε αυτή η βοήθεια και αυτή η υποστήριξη να συνεχιστεί στο μέλλον».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Eμείς σας στείλαμε τον Μακεδόνα Μουσταφά Κεμάλ. Τώρα οι τουρκικές εταιρείες έρχονται στην Μακεδονία. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά».