ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό: Πυρά της αντιπολίτευσης για την κάλυψη Τσίπρα σε Πολάκη

Δημοσίευση 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:39
Υπουργικό: Πυρά της αντιπολίτευσης για την κάλυψη Τσίπρα σε Πολάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Αιχμές για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε από τη μια μεριά να κλείσει ζητήματα που κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση, και από την άλλη να επιβάλει μια πιο «θετική» ατζέντα.

Η αντιπολίτευση σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την ομιλία του πρωθυπουργού και κυρίως την κάλυψη που προσέφερε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

«Δεν περίμενε κανείς από τον κ. Τσίπρα να αποδοκιμάσει σήμερα τον Παύλο τον Πολάκη. Όλοι πια έχουν καταλάβει το λόγο που τον διατηρεί στην κυβέρνησή του: Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό», τονίζουν πηγές της οδού Πειραιώς.

Αιχμές άφησε και ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.

«Μετά από τη σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν μένει καμία αμφιβολία εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ: Με την πλήρη κάλυψη του κ. Τσίπρα οργιάζει και ο κ. Πολάκης. Η λίστα κάθε μέρα μεγαλώνει. Με τους Καμμένο-Κοτζιά, τώρα και τον Πολάκη, αλληλοεκβιάζονται, παρανομούν και... δεν τρέχει τίποτα. Κρατάει άραγε ο ένας τον άλλο;

Ό,τι και αν συμβαίνει ο ελληνικός λαός θα έχει τον τελικό λόγο και η καταδίκη θα είναι αμείλικτη».

«Ο κ. Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο επεδίωξε να καθησυχάσει τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης υποσχόμενος νίκη και οικονομικά μέτρα ανακούφισης του κόσμου. Η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. Οι εκλογές έρχονται και όλοι στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι σε λίγο καιρό θα χάσουν τις καρέκλες τους» εκτιμά, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Στη ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζει επίσης ότι «η μειοδοσία της Μακεδονίας και τα δήθεν μέτρα ανακούφισης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων αποτελούν ένα πολύ βαρύ κλίμα που θα σπρώξει τον ΣΥΡΙΖΑ στα αζήτητα. Μεγάλες κουβέντες έλεγαν πάντα λίγο πριν την πτώση τους, όσοι κορόιδεψαν τον κόσμο».

«Τα διάφορα στελέχη των αμαρτωλών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μοιράζονται με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ τις υπουργικές καρέκλες, αποτελούν την καλύτερη απόδειξη του αντιλαϊκού κυβερνητικού κατήφορου, αλλά και του ψευδεπίγραφου χαρακτήρα του δήθεν προοδευτικού πόλου», σχολιάζει το ΚΚΕ από τη δική του πλευρά.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι αυτοί δεν θα δυσκολευτούν καθόλου στη διατήρηση και επέκταση των μνημονιακών αντιλαϊκών νόμων, στην εξυπηρέτηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, στην αντιδραστικοποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος. Αυτά υπηρέτησαν τόσα χρόνια ως στελέχη των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, το ίδιο θα κάνουν και σήμερα ως συνοδοιπόροι του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η ανακοίνωση.