ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη στο «Ακραίως»: Έκρυβαν το πρόβλημα των τραπεζών για να περάσουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2019, 12:45
Βούλτεψη στο «Ακραίως»: Έκρυβαν το πρόβλημα των τραπεζών για να περάσουν τη συμφωνία των Πρεσπών
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

« ΕΛΤΑ και ΔΕΗ είναι ωρολογιακές βόμβες».

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση για το πρόβλημα των τραπεζών με τα «κόκκινα» δάνεια εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

Η υποψήφια στο Νότιο Τομέα της Β' Αθήνας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκρυβε το πρόβλημα και δεν ασχολήθηκε καθόλου επί ένα χρόνο. «Το 2018 καθόλου δεν ασχολήθηκαν με το θέμα των τραπεζών, ο κ. Φλαμπουράρης μόνο έπαιζε καμιά monopoly, εμφανίστηκαν ξαφνικά τώρα με το πρόβλημα που πρέπει να λύσουν. Πάει 28 Φεβρουαρίου προσπαθούν λύσουν το θέμα με τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ την ίδια ώρα δίνουν δάνειο από μη συστημική τράπεζα στον κ. Πολάκη. Έκρυβαν το πρόβλημα των τραπεζών για να περάσουν στη συμφωνία των Πρεσπών» υποστήριξε η κ. Βούλτεψη.

Παράλληλα, επισήμανε την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η οικονομία. «Τα ΕΛΤΑ επί θητείας τωνΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχουν περισσότερες ζημιές από τότε που ιδρύθηκαν. Η ΔΕΗ έχει πρόβλημα. Είναι ωρολογιακές βόμβες αυτές.  Και εξαρτάται η ζωή των ανθρώπων. Το οικονομικό κλίμα έπεσε και τον Ιανουάριο, απολύτως αναγκαία η αλλαγή στη διακυβέρνηση».

Ερωτώμενη για τις υποσχέσεις της ΝΔ για άμεση μείωση της φορολογίας, απάντησε πως: «Εμείς θα εργαστούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι μόνο έτσι θα σταθεί η οικονομία στα πόδια της».

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία της για την κάθοδο του Ουρανίου Τόξου στις ευρωεκλογές. Όπως εξήγησε: «Το πρόβλημά μου είναι ότι χθες το Ουράνιο Τόξο με την ανακοίνωσή του, ότι θα συμμετάσχει σε ευρωεκλογές, δηλώνει ότι στόχος είναι να βρει το δίκιο της η μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Μ’ ένα κείμενο ξεκάθαρο, πoυ αλλάζει τοπωνύμια κ.λ.π. Αυτά δεν μπορούν να περνούν έτσι. Οι κυβερνώντες είναι επικίνδυνοι που δέχθηκαν τον αυτοπροσδιορισμό. Τώρα βλέπουμε τις συνέπειες».