ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2019, 12:35
Το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ευρωεκλογές στο επίκεντρο του οργάνου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το επόμενο Σαββατοκύριακο (2-3 Μαρτίου) σχεδιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό θέμα συζήτησης το πλαίσιο μέσα στο οποίο το κόμμα θα κινηθεί στις ευρωεκλογές.

Η μάχη της ευρωκάλπης ενδιαφέρει πολύ το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, αφού βλέπουν πως μπορούν πιο εύκολα να οικοδομηθούν συμμαχίες με το βλέμμα στραμμένο στις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας της Ευρώπης, με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας έχει διατηρήσει ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας τα τελευταία χρόνια. 

Αυτό που θα επιδιωχθεί να αναδειχθεί στη συνεδρίαση είναι οι λόγοι για τους οποίους η κοινή δράση μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων είναι αναγκαία για τη διαμόρφωση μιας ευρύτερης προοδευτικής συμμαχίας.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υποστηρίζουν πως το διεθνές προφίλ του πρωθυπουργού μπορεί να είναι ο οδηγός για ένα καλό αποτέλεσμα στις 26 Μαΐου. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα ονόματα που θα απαρτίσουν το ευρωψηφοδέλτιο και δεν έχει διευκρινιστεί αν στην Κεντρική Επιτροπή θα παρουσιαστούν κάποια από αυτά, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα πρόσωπα που προέρχονται από το χώρο του κέντρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι υποψήφιοι μπορεί να είναι και περισσότεροι από δέκα.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να υπάρξουν και τοποθετήσεις των μελών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των "53+", σε σχέση με τις πρόσφατες υπουργοποιήσεις του Θάνου Μωραϊτη και του Άγγελου Τόλκα, που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις.

Μέσα στην εβδομάδα θεωρείται πιθανό να προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που θα προετοιμάσει την Κεντρική Επιτροπή.