current views are: 1

27 Φεβρουαρίου 2019
Δημοσίευση08:03

Ο δικαστικός Αρμαγεδδώνας, η καταδίκη Ν. Γεωργιάδη και ο εκλογικός αιφνιδιασμός

Οι επαφές Μητσοτάκη στη Μόσχα 

Δημοσίευση 08:03’
αρθρο-newpost

Οι επαφές Μητσοτάκη στη Μόσχα 

Σε υψηλότατο επίπεδο είναι οι επαφές που ξεκινά σήμερα στη Μόσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο διήμερο ταξίδι του στη ρωσική πρωτεύουσα, που έρχεται σε συνέχεια των συνομιλιών που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάιο του 2016, ο πρόεδρος της ΝΔ, πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο θα έχει γεύμα εργασίας και με τον πρόεδρο της Δούμας (ρωσικού κοινοβουλίου) Βλάχισλαβ Βολόντιν.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγει πια να μιλήσει για εκλογές τον Οκτώβριο (χθες βγαίνοντας από την Πολιτική Γραμματεία στην Κουμουνδούρου ρωτήθηκε για το χρόνο των εθνικών εκλογών και περιορίστηκε στο να απαντήσει ότι αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στις 26 Μαϊου), από την ατζέντα του κ. Μητσοτάκη είναι σαφές πλέον, πως ο πρόεδρος της ΝΔ επενδύει σε ισχυρές συμμαχίες για την επόμενη μέρα, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα φέρουν έσοδα στην ελληνική οικονομία.

Αν και το ταξίδι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία η Μόσχα είχε πάρει συγκεκριμένη θέση, ο σχεδιασμός του γαλάζιου επιτελείου δεν αφορά μόνο στο άνοιγμα προς την Ανατολή, αλλά και προς τη Δύση. Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στο Μάρτιο θα επισκεφθεί και τις ΗΠΑ, όπου θα έχει συναντήσεις με μεγάλα επενδυτικά funds, ενώ θα απευθύνει ομιλία στην έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts.

Στην οδό Πειραιώς ωστόσο, έχουν ετοιμάσει ένα πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων του κ. Μητσοτάκη στο εσωτερικό της χώρας, με επόμενο σταθμό αυτή την Κυριακή το Βόλο, αφού πρώτα μιλήσει την Παρασκευή με την επιστροφή του από τη Μόσχα, στοForum των Δελφών. Ο λόγος που στη ΝΔ έχουν ανεβάσει «στροφές» είναι το ενδεχόμενο του εκλογικού αιφνιδιασμού από τον κ. Τσίπρα, το οποίο το θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό, με βάση διάφορες κινήσεις που γίνονται από κυβερνητικούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτές εντάσσονται, οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτε» σχετικά με το χρόνο των εκλογών (παρά το γεγονός ότι έσπευσε στη συνέχεια να τις πάρει πίσω), η σύναξη κυβερνητικών στελεχών στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών το βράδυ της Δευτέρας και η τακτική του Μεγάρου Μαξίμου να αφήνει ανοικτούς τους όρους διεξαγωγής των εκλογών, μόλις 90 μέρες πριν στηθούν οι κάλπες για το Ευρωκοινοβούλιο και την αυτοδιοίκηση.

Όπως τόνιζαν από τη ΝΔ, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα έχουν κατατεθεί οι υποψηφιότητες για τους Δήμους και απομένουν μόνο επιμέρους συμπληρώσεις των ψηφοδελτίων, ξαφνικά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διασπάσει κάποιους δήμους. Είναι προφανές, λένε, ότι επιχειρεί να αλλάξει τους όρους διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης στην Αυτοδιοίκηση στο παραπέντε, κάτι που αποτελεί εξόφθαλμο καιροσκοπισμό. «Η δρομολογούμενη ρύθμιση θα προκαλέσει περαιτέρω διάλυση της Αυτοδιοίκησης και τίποτα άλλο» τονίζουν.

Η υπόθεση Ν. Γεωργιάδη

Για τη ΝΔ όμως, στα σημάδια που δείχνουν ότι οι εκλογές πλησιάζουν, είναι και ο δικαστικός Αρμαγεδδώνας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Στις υποθέσεις Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, Τσουκάτου και Σαλμά, έρχεται να προστεθεί και αυτή του Νίκου Γεωργιάδη, στην οποία όπως τονίζουν από το γαλάζιο επιτελείο, «ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δημοσιογραφικά παραμάγαζά του, επιχείρησαν να προσδώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά για προφανείς λόγους».

Όπως υπενθυμίζουν από την οδό Πειραιώς, ο κ. Γεωργιάδης, από την πρώτη ώρα που του καταλογίστηκε ότι κατηγορείται για μια υπόθεση που δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική του ιδιότητα, παραιτήθηκε αμέσως από τη ΝΔ προκειμένου να μην την εμπλέξει καθ’ οιονδήποτε τρόπο. «Αυτό έχει συμβεί, όχι πριν τρεις μήνες, αλλά πριν τρία χρόνια», προσθέτουν, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή κανιβαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρεί ακόμη και σήμερα να προσδώσει πολιτικό χαρακτήρα σε μια εν εξελίξει υπόθεση που δεν έχει τελεσιδικήσει».

«Η ΝΔ εξυπακούεται ότι σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» επισημαίνουν, όμως σχολιάζοντας την χθεσινή ανακοίνωση του Μαξίμου, μιλούν για επιχείρηση της κυβέρνησης, να προδικάσει με τελεσίδικο τρόπο την ενοχή του Νίκου Γεωργιάδη, ενώ η δίκη θα κριθεί στο εφετείο. Ουσιαστικά, υπογραμμίζουν, η κυβέρνηση παραβίασε βάναυσα το νόμο που η ίδια ψήφισε και προβλέπει ότι μέχρι να τελεσιδικήσει μια υπόθεση είναι ανεπίτρεπτο ειδικά για τις δημόσιες αρχές –όπως η κυβέρνηση- να προσβάλλουν το τεκμήριο της αθωότητας σε οποιοδήποτε στάδιο μια δικαστικής διαδικασίας.

Παράλληλα, τονίζουν ότι αυτό δεν ήταν το μόνο που επιχείρησε το Μαξίμου, αλλά προσπάθησε να ενοχοποιήσει ονομαστικά στελέχη της ΝΔ, όχι μόνον επειδή θέλησαν να υπερασπισθούν το Νίκο Γεωργιάδη, αλλά επειδή βρίσκονταν στην αίθουσα της ακροαματικής διαδικασίας. «Αυτά είναι πράγματα ανήκουστα για ένα κράτος Δικαίου και δείχνουν το ποιόν των ανθρώπων που κυβερνούν την χώρα. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή την περίπτωση να κυλιστεί στο βούρκο της παρακμής που έχει οδηγήσει τη χώρα, ας το κάνει μόνος του» αναφέρουν από την οδό Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης καταδικάστηκε χθες πρωτόδικα για «ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής» και όταν είχε ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα, μετά από δημοσιεύματα και μηνυτήρια αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη, είχε παραιτηθεί από τη θέση του στη ΝΔ, μόλις δέκα μέρες μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη έως ότου ξεκαθάριζε η κατάσταση, καταγγέλλοντας ότι είναι πρωτοφανής σκευωρία σε βάρος του, με στόχο να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.


σχετικα αρθρα