ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοσκοβισί: Θέλω να πιστεύω ότι θα εκταμιεύσουμε το 1 δισ. ευρώ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 28 Φεβρουαρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 28 Φεβρουαρίου 2019, 13:59
Μοσκοβισί: Θέλω να πιστεύω ότι θα εκταμιεύσουμε το 1 δισ. ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp

Ν. Βούτσης: Να εργαστούμε για μια Ευρώπη των λαών

Την αισιοδοξία του πως στο επικείμενο Eurogroup, η ΕΕ θα εκταμιεύσει το 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των Κεντρικών Τραπεζών, προς την Ελλάδα, δίνοντας ένα ισχυρό σήμα στις αγορές, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Επίτροπος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να εκταμιεύσουμε το 1 δισ. ευρώ στη χώρα, πράγμα που θα δώσει ισχυρό σήμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ειδικά από τις αγορές».

O κ. Μοσκοβισί είπε ακόμα ότι Ελλάδα και Ευρώπη έχουν και πάλι μια κανονική σχέση αναπτύσσοντας μεταξύ τους εμπιστοσύνη. «Να καταστεί στα μάτια όλων ότι είναι μια χώρα που επιτυγχάνει τους στόχους. Τονίζω πόσο μεγάλη ήταν η ανθεκτικότητα και η αντοχή του λαού σε αυτές τις δυσκολίες και πόσο έδειξε ο λαός τη βαθιά του σύνδεση για την ολοκλήρωση της ΕΕ. Το σεβόμαστε αυτό το πάθος του ελληνικού λαού και πρέπει να το ανταποδώσουμε ως ΕΕ», είπε και σημείωσε να ανάγκη να δοθούν μάχες εντός ΕΕ κατά του ρατσισμού, του εθνικισμού του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης, είπε πως η πορεία του Επιτρόπου ήταν αντίστοιχη με τη δύσκολη πορεία της χώρας για την έξοδο από τα μνημόνια, εξαίροντας τον θετικό του ρόλο στην διακύμανση της κρίσης. «Σημειώνω τις δηλώσεις σας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ελπίζω στην προσεχή διάσκεψη κορυφής και τις προσπάθειες που θα γίνουν να είναι στην κατεύθυνση της Ευρώπης των κοινωνικών συγκλίσεων», υπογράμμισε.