ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου δεν είναι σαν τις άλλες

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 3 Μαρτίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαρτίου 2019, 17:02
ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου δεν είναι σαν τις άλλες
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Τι αναφέρει το σχέδιο απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη σημασία που έχει η σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας επικεντρώνει το «Σχέδιο Απόφασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ» που μοιράστηκε πριν από λίγο στα μέλη του οργάνου και πάνω στο οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει οι τοποθετήσεις των 151 μελών. Η πίεση προς το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζεται μετά το «όχι» της Φώφης Γεννηματά στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα.

«Καλούμε τις αριστερές προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, δημοκράτες σοσιαλιστές, πράσινους να συστρατευτούν στη  συγκρότηση ενός πλατιού προοδευτικού μετώπου ώστε  να απαντήσουμε συλλογικά σε αυτό το κρίσιμο κέλευσμα της κοινής μας ιστορίας και να δώσουμε από κοινού την μάχη των επόμενων εκλογών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο κείμενο σημειώνεται πως «το μέτωπο στο οποίο καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα απολύτως επείγον γιατί  η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Ευρώπης είναι ιστορικής σημασίας. Οι δυνάμεις της άκρας δεξιάς κατακτούν συνεχώς ισχυρότερες θέσεις με κεντρικό στόχο την πλήρη αποδυνάμωση της δημοκρατικής Ευρώπης».

«Οι ευρωεκλογές 26 Μαΐου 2019 δεν είναι σαν τις άλλες. Αφορούν το μέλλον κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα όπως και κάθε Ευρωπαίου πολίτη της Ένωσης», αναφέρουν οι συντάκτες του κειμένου, συμπληρώνοντας πως «σε αυτές διακυβεύεται όχι απλώς μία οικονομική πολιτική, αλλά το μέλλον της ίδιας της Δημοκρατίας και το μέλλον ενός ολόκληρου πολιτισμού».