ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόζεμπεργκ στο «Ακραίως»: Υπάρχει ανοχή στην ανομία - Προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2019, 11:32
Βόζεμπεργκ στο «Ακραίως»: Υπάρχει ανοχή στην ανομία - Προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου άφησε έξω 2.500 του ποινικού δικαίου».

Για «ανοχή στην ανομία, προκειμένου να προστατέψει τους δικούς της ανθρώπους» κατηγόρησε την κυβέρνηση η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Εδώ βλέπουμε αλληλοδιάδοχη επίθεση εναντίον της ασφάλειας από αυτή την κυβέρνηση. Υπάρχει κατά το δοκούν ανοχή στην ανομία. Υπάρχουν οι "δικοί μας άνθρωποι", βουλευτές της κυβέρνησης έλεγαν για το Ρουβίκωνα είναι συλλογικότητες… Εγώ λέω ότι είναι μέρος της εκλογικής πελατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή η κοινωνία αντιδρά, θέλουν να τους αποστομώσουν» τόνισε και συμπλήρωσε: «Εμείς τιμούμε τους αστυνομικούς, που εργάζονται με ελάχιστα μέσα και με μισθούς πείνας, αλλά ακολουθούν εντολές και οι εντολές δείχνουν ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο».

Η κ. Βόζεμπεργκ διαφώνησε ότι υπάρχει διαχρονικά ανομία. «Υπήρχαν προβλήματα και στο παρελθόν, όχι όμως στην ένταση και εμφάνιση που υπάρχουν σήμερα. Υπάρχει εκτεταμένη ανομία, με αύξηση ληστειών, κακοποιήσεων ηλικιωμένων,  απόπειρες εναντίον αστυνομικών. Ο νόμος Παρασκευόπουλου άφησε έξω 2.500 του ποινικού δικαίου. Ποιος κατάργησε και απαξίωσε τις ομάδες ΔΙΑΣ και Δέλτα; Ποιος ξανάφερε το άσυλο, όταν ξέρουν όλοι ότι οι βόμβες μολότοφ,  κατασκευάζονται μέσα στα πανεπιστήμια».

Όσον αφορά στις προτεραιότητες της ΝΔ, εφόσον έρθει στην κυβέρνηση «Τα ζητήματα ασφαλείας είναι βασική προτεραιότητα για τη ΝΔ! Η κυβέρνησή μας θα καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου, θα τροποποιήσει το κακώς νοούμενο άσυλο, θα επαναφέρει την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσει την ομάδα ΔΙΑΣ. Πρέπει την κατοχή όπλου να την κάνει κακούργημα και η κατοχή βόμβας είναι όπλο» ισχυρίστηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, ενώ είναι θετική στη ποινικοποίηση της κουκούλας «να επεκταθεί ο νόμος και να μην είναι μόνο για τις ληστείες» και σημείωσε: «χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία».

Η κ. Βόζεμπεργκ τόνισε ότι «κατά τη γνώμη μου οι επιθέσεις με μολότοφ είναι απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Κατά τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα».