ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου για Μάτι: «Σαφώς και έγιναν λάθη - Δεν θεωρώ τον εαυτό μου υπεράνω του νόμου»

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 6 Μαρτίου 2019, 15:56
Δούρου για Μάτι: «Σαφώς και έγιναν λάθη - Δεν θεωρώ τον εαυτό μου υπεράνω του νόμου»
Facebook Twitter Whatsapp

Η περιφερειάρχης Αττικής τόνισε πως είναι από εκείνους τους αιρετούς που δεν θεωρεί πως είναι υπεράνω του νόμου αλλά και πως δεν πρόκειται να επιτεθεί στην Δικαιοσύνη ή να μιλήσει για πολιτικές διώξεις, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


«Το ζήτημα είναι διαχρονικό, πάει πολλά χρόνια πίσω και έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες», είπε στον Αlpha 989 η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή τις ποινικές διώξεις για την τραγωδία στο Μάτι, ενώ παραδέχθηκε πως «σαφώς και έγιναν λάθη».

Τόνισε όμως πως θα αναλάμβανε πλήρως την ευθύνη "αν θέλουμε όλα αυτά να τα παραγνωρίσουμε και θέλουμε να βρούμε έναν αποδιοπομπαίο τράγο ή μια Ιφιγένεια". "Το ζήτημα δεν θα λυθεί με μια θυσία αλλά αν ανασκουμπωθούμε και να κάνουμε ό,τι πρέπει για να θωρακιστούμε", πρόσθεσε.

Επισήμανε πως είναι από εκείνους τους αιρετούς που δεν θεωρεί πως είναι υπεράνω του νόμου αλλά και πως δεν πρόκειται να επιτεθεί στην Δικαιοσύνη ή να μιλήσει για πολιτικές διώξεις, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Στη διάρκεια της συνέντευξης της η κ. Δούρου υπογράμμισε πως δεν γνωρίζει για το πόρισμα στο Μάτι και τόνισε πως «η αλήθεια είναι οι δημοσιογράφοι με ρωτούν και έρχομαι σε δύσκολη θέση γιατί πραγματικά δεν γνωρίζω».

Η Περιφερειάρχης Αττικής είπε ακόμα ότι «είμαι από εκείνους τους λίγους αιρετούς που θεωρούν ότι τα πολιτικά πρόσωπα στην πατρίδα μας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όταν λέω εμπράκτως, έχω πάει η ίδια στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά το παρελθόν όταν ήμουν μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, έχω ζητήσει την άρση της ασυλίας μου για μηνύσεις».

«Δεν μπορεί να έχουμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα και να μην έχουν γίνει λάθη. Δεν θέλω να έχω την στάση της μη ανάληψης ευθύνης. Δεν έμαθα να επιρρίπτω ευθύνες σε άλλους προτού έστω και σε πολιτικό, συμβολικό επίπεδο, αναλάβω τις δικές μου. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου πού αναφέρεται το πόρισμα και πού θα αναζητήσει, εφόσον και εάν υπάρχουν, παραλείψεις», πρόσθεσε.