ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίθετος με το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Αρβανίτης

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 14 Μαρτίου 2019, 12:18
Αντίθετος με το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Αρβανίτης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Ant1 για την υποψηφιότητα του, την αποκάλυψη του Τάκη Χατζή που προκάλεσε το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, ενώ επέκρινε συναδέλφους του δημοσιογράφους επειδή «είναι υποψήφιοι και δεν το ανακοινώνουν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην πρωινή εκπομπή βρέθηκε ο Κώστας Αρβανίτης, στην πρώτη του εμφάνιση -εκτός ΕΡΤ- μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφοντας την αμηχανία που ένιωσε με τον τρόπο που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του on air. Υπογράμμισε όμως ότι όλο αυτό δεν ήταν στημένο, περιγράφοντας το «παρασκήνιο» που προηγήθηκε.

«Εγώ ήξερα από την Παρασκευή ότι θα είμαι υποψήφιος και είχε γίνει οικογενειακή σύσκεψη. Το δεύτερο πράγμα που κάνεις είναι να ενημερώσεις την στενή ομάδα συνεργατών. Ο σκηνοθέτης είπε, να ετοιμάσουμε κάτι για να σου πούμε γεια, έτσι φτιάχτηκε το βίντεο. Περιμέναμε να τελειώσει νωρίτερα η συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ και η ανακοίνωση (των υποψηφιοτήτων) να έβγαινε πριν την εκπομπή, οπότε θα ενημέρωνα στην έναρξη της εκπομπής. Τελικά, έσκασε αργότερα».

Σε ερώτηση της Χριστίνας Κοραή για το πώς βλέπει το εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ μετά την αποκάλυψη που είχε κάνει ο Τάκης Χατζής για τις καρατομήσεις σε Πυροσβεστική και Αστυνομία μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο Κώστας Αρβανίτης είπε ότι διαφωνεί με το εμπάργκο μεν, αλλά αμέσως μετά σχολίασε: «Μην μου πεις όμως ότι η πολιτική του ΣΚΑΪ είναι μια έντιμη πολιτική, με τους πίνακες για την ανάπτυξη ανάποδα».

Απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Παπαδάκη, συμπλήρωσε: «Δεν είναι έντιμο ρε Γιώργο, πέντε έξι πρόσωπα είναι στο κομμάτι αυτό. Στημένο είναι, δεν το βλέπουμε; Γιατί κάποιοι κυκλοφορούν με 35 σωματοφύλακες στον δρόμο; Δεν τα ξέρετε;».

Στην ερώτηση του παρουσιαστή γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Γιάννη Λοβέρδο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Γιατί κάνει fake news», ενώ για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο είπε ότι είναι υποψήφιοι και δεν το ανακοινώνουν.

Ερωτώμενος για το αν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση του ήταν κατηγορηματική: «Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μετά από ένα χρόνο στη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο κόκκινο», έκρινα ότι δεν μπορεί ο διευθυντής του σταθμού να μην είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, να μην νιώθει δηλαδή τον παλμό του μηχανισμού του τι ακριβώς συμβαίνει».