ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή ψήφο – Να στείλουν μήνυμα στον Τσίπρα οι πολίτες

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαρτίου 2019, 20:34
Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή ψήφο – Να στείλουν μήνυμα στον Τσίπρα οι πολίτες
Facebook Twitter Whatsapp

Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή την υποψηφιότητα του Χρ. Μέτιου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού τόνισε πως η ΝΔ δίνει «πολιτικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές», εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού: «Ο κ. Τσίπρας έχει τελειώσει, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό και ίσως αποφασίσει να μείνει μέχρι το τέλος της τετραετίας».

Ζήτησε από τους ψηφοφόρους «να στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας στη χειρότερη κυβέρνηση της τετραετίας» και συνέχισε: «Δεν υπάρχει χώρος σε αυτές τις εκλογές για χαλαρή ψήφο. Δεν υπάρχει χώρος για ψήφο σε μικρότερα κόμματα. Η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Η ΝΔ σήμερα είναι κόμμα της οποίας η φωνή ακούγεται στην Ευρώπη , έχουμε κύρος και αξιοπιστία».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου προς ΜΜΕ της Θράκης, εξέφρασε την πρόθεση να δημιουργήσει συμβούλιο παρά τω πρωθυπουργώ, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα θεσμικού διαλόγου με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Αναφερόμενος επίσης στη συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία «να κάνουμε μια τολμηρή αναθεώρηση και να αντιμετωπίσουμε παθογένειες δεκαετιών. Η ΝΔ προσήλθε με δημιουργικές προτάσεις, σε αντίθεση με την εικόνα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας (…) Κρίσιμα άρθρα όπως το άρθρο 16 , το άρθρο 24, τα άρθρα που αφορούν στην δυνατότητα να απλοποιήσουμε την προσέλκυση επενδύσεων που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αφήσει έξω από την συζήτηση  Θα τηρήσουμε το σύνταγμα και θα συνεχίσουμε τη διαδικασία αναθεώρησης με γνώμονα τα άρθρα που στέλνει αυτή η Βουλή στην επόμενη».

Ωστόσο χαρακτήρισε θετικό το ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην αποσύνδεσης της προεδρικής εκλογής από τη διάλυση της Βουλής, αν και στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην προεδρική εκλογή του 2014. «Είναι υποκριτικό για τον κ. Τσίπρα να ξεχνά ότι εκείνος έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε στρέφοντας το βλέμμα του στις εκλογικές αναμετρήσεις λέγοντας πως τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν στην ώρα τους. «Έχουμε ήδη ανακοινώσει 34 ονόματα για τα ευρωψηφοδέλτια, τα οποία απαρτίζονται από έμπειρα στελέχη και νέους ανθρώπους. Ο τρόπος επιλογής του ευρωψηφοδελτίου είναι μία πρόγευση για τον τρόπο που θα επιλεγούν τα εθνικά ψηφοδέλτια. Θα είναι μία ώσμωση παλιών και νέων στελεχών, με περισσότερες γυναίκες. Είναι θετικό βήμα η αύξηση της ποσόστωσης γυναικών».