ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: O εσωτερικός έλεγχος της Novartis δεν «έδειξε» χρηματισμό Ελλήνων αξιωματούχων

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2019, 16:47
Bloomberg: O εσωτερικός έλεγχος της Novartis δεν «έδειξε» χρηματισμό Ελλήνων αξιωματούχων
Facebook Twitter Whatsapp

Το δημοσίευμα του Bloomberg επικαλείται την εσωτερική έρευνα που διεξήχθη στην ελβετική φαρμακευτική εταιρία. Υπογραμμίζει ωστόσο, ότι η έρευνα δεν έχει τελειώσει από την πλευρά της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από την εσωτερική έρευνα που έκανε η Novartis AG δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο για χρηματισμό σε Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους, την ώρα που το όνομα της φαρμακευτικής είναι και πάλι επίκαιρο εν όψει των επικείμεων εκλογών, αναφέρει το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, «η Ελλάδα ερευνά την υπόθεση της Novartis, μία υπόθεση υψηλού προφίλ που εμπλέκει δύο από τους πρώην πρωθυπουργούς της χώρας και έναν Επίτροπο της Ε.Ε. Οι ΗΠΑ διερευνούν παρόμοιες καταγγελίες».

Η Novartis δεν έλαβε προνομιακή μεταχείριση τιμολόγησης από το ελληνικό Δημόσιο και μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να εντοπίσει τυχόν ακατάλληλες πληρωμές σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως δήλωσε τοπικός εκπρόσωπος μέσω email. 

«Στην Ελλάδα, η έρευνα συνεχίζεται. Λεπτομέρειες της υπόθεσης, η οποία είδε το φως το 2017, επανέρχεται στη δημοσιότητα καθώς η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης της χώρας προετοιμάζονται για τις πρώτες εκλογές μετά τη λήξη του μνημονίου τον περασμένο Αύγουστο.

Στην έρευνα φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα πολιτικοί, μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είναι τώρα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», καταλήγει το διεθνές πρακτορείο. 

Σύμφωνα, εξάλλου, με το Bloomberg υπό τον Chief Executive Officer Vas Narasimhan, η εταιρεία  εργάζεται για να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται με συμβούλους, εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων και κρατικούς αξιωματούχους, αφού μπλέκεται σε ένα άλλο σκάνδαλο στις Η.Π.Α. μετά από την αποκάλυψη πληρωμής σε μια επιχείρηση συμφερόντων του προσωπικού δικηγόρου του Προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τράμπ.