ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τιμωρία» του ΣΥΡΙΖΑ από τους Έλληνες του εξωτερικού ζητά η Ν.Δ - Αυγενάκης στο Newpost: Άμεση προτεραιότητά μας οι Έλληνες της διασποράς

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 21 Μαρτίου 2019, 15:17
«Τιμωρία» του ΣΥΡΙΖΑ από τους Έλληνες του εξωτερικού ζητά η Ν.Δ - Αυγενάκης στο Newpost: Άμεση προτεραιότητά μας οι Έλληνες της διασποράς
Facebook Twitter Whatsapp

«Για τη ΝΔ, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελεί καθήκον η ενδυνάμωση των πολιτικών και πολιτισμικών δεσμών με τους απόδημους Έλληνες»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκφραστής όχι μόνον των λαϊκών στρωμάτων αλλά της «νέας, δημιουργικής Ελλάδας», ακόμη κι αν αυτή βρίσκεται... εκτός συνόρων, επιθυμεί να καταστεί η Νέα Δημοκρατία τόσο στην πορεία προς τις εκλογές όσο και, με την ψήφο των πολιτών, ως κυβέρνηση στη συνέχεια. 

«Η δύναμη των Ελλήνων της διασποράς αποτελεί δύναμη της χώρας μας. Για τη ΝΔ, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελεί καθήκον η ενδυνάμωση των πολιτικών και πολιτισμικών δεσμών με τους απόδημους Έλληνες. Άμεση προτεραιότητά μας, να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα συμμετοχής στο μέλλον της χώρας τους, τη δυνατότητα να οικοδομήσουν μια Ελλάδα στην οποία και θα θέλουν να επιστρέψουν», δήλωσε στο newpost.gr, ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, που ήταν και ο συντονιστής χθεσινής εκδήλωσης στη βελγική πρωτεύουσα, με αντικείμενο ακριβώς την προσέγγιση του «κέντρου» με τους απανταχού Έλληνες. 

Στην ίδια εκδήλωση ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους Έλληνες του εξωτερικού, αν δεν μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν, να εγγραφούν στους σχετικούς εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις 29 Μαρτίου, ώστε να τιμωρήσουν στην κάλπη, όπως είπε, την κυβέρνηση για τον εμπαιγμό απέναντί τους. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι την επόμενη μέρα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε ιδιαίτερα οι νέοι που μετανάστευσαν στην κρίση, να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η Ν.Δ. επενδύει στους Έλληνες του εξωτερικού, ειδικά όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης και οι οποίοι έχουν δικαίωμα εκλέγειν, όχι μόνον προκειμένου να ενισχύσει την εκλογική της απήχηση (θεωρείται άλλωστε δεδομένο ότι η Ν.Δ. θα αποτελεί την πλειοψηφική επιλογή όσων ψηφίσουν από το εξωτερικό στις ευρωεκλογές). Το πράττει και με στόχο, την επόμενη ημέρα των εθνικών πλέον εκλογών, να ανοίξει διαύλους και να ενσωματώσει καλές πρακτικές που θα επαναφέρουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και, ταυτόχρονα, θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την εξάλειψη και αντιστροφή του κύματος φυγής των τελευταίων ετών.