ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλείδωσε» στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Κόκκαλης

της Χριστίνας Κοραή - Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2019, 18:57
«Κλείδωσε» στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Κόκκαλης
Facebook Twitter Whatsapp

Δεύτερο «όχι» από τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φαίνεται ότι κλείδωσε η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που ασχολείται με τις εκλογές.

Η επικοινωνιακή στρατηγική μάλιστα που θα ακολουθηθεί είναι να τονίζεται ότι είναι εγγονός του αντιστασιακού και ακαδημαϊκού Πέτρου Κόκκαλη που πέθανε στο Ανατολικό Βερολίνο το 1962, αν και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να παραμεριστεί η ιστορία του πατέρα του, μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της εγχώριας οικονομικής ελίτ, όπως την αποκαλεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι την στηρίζει σε αντίθεση με τον ίδιο.

Ο Πέτρος Κόκκαλης ο νεότερος πάντως έχει χαράξει μια δική του πορεία. Πολλοί τον θυμούνται μεταξύ άλλων στο λιμάνι του Πειραιά να βοηθάει τους πρόσφυγες. Είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο πήραν προσφάτως ηχηρό «διαζύγιο».

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Κόκκαλης ενδεχομένως να δημιουργήσει και μία κίνηση την οποία θα αποκαλεί «Κόσμος». Εφόσον προχωρήσει σε αυτό το βήμα, θα συμπεριληφθεί ως συνεργαζόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι θα προχωρήσει από όλα αυτά θα φανεί στην πράξη στο επόμενο διάστημα αφού έχουν απομείνει μόλις δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές.

Εάν ο Πέτρος Κόκκαλης κατεβεί, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα εκλεγεί. Οι άλλοι δύο «σίγουροι» θεωρούνται μέχρι στιγμής ο Παπαδημούλης και ο Κουρουμπλής. Οπότε οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα πρέπει να διεκδικήσουν τις άλλες δύο θέσεις που απομένουν καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα βγάλει πέντε ευρωβουλευτές.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τον οποίο θέλει πάρα πολύ για το ευρωψηφοδέλτιο ο Αλέξης Τσίπρας - τον έχει χαρακτηρίσει ως αυτόν που δεν ξέρει να χάνει- φαίνεται ότι είπε και δεύτερο «όχι» αν και θα σάρωνε σε ψήφους. Το πρώτο ήταν για τον δήμο της Αθήνας.