ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Έδεσσας: Ανατροπές, εκπλήξεις και νέες παρουσίες!

Δημοσίευση 1 Απριλίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 3 Απριλίου 2019, 11:09
Δήμος Έδεσσας: Ανατροπές, εκπλήξεις και νέες παρουσίες!
Facebook Twitter Whatsapp

Μυστικά γκάλοπ που έχουν γίνει από αυτοδιοικητικά επιτελεία δείχνουν ότι η μάχη είναι αμφίρροπη. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η μάχη στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Έδεσσας,  καθώς 6 συνδυασμοί διεκδικούν την εκλογή! Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της πρωτεύουσας του νομού Πέλλας που θα υπάρξουν τόσες πολλές παρουσίες. Δεν είναι μόνο η εφαρμογή του Κλεισθένη που προβλέπει απλή αναλογική, αλλά σαφώς και το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι εκ νέου ο εν ενεργεία Δημήτρης Γιάννου που έχει να αντιμετωπίσει την φυγή στελεχών του καθώς, και την φθορά από την πολύχρονη  παρουσία του στον δημοτικό θώκο (από το 2010). Ο ίδιος όταν είχε κατέλθει το 2010 τόνιζε διαρκώς πως ένας Δήμαρχος πρέπει να διοικεί μόνο δυο θητείες. Φαίνεται πως τώρα έχει αλλάξει απόψεις.

Υποψήφιος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής που και αυτός έχει αυτοδιοικητικό παρελθόν καθώς ήταν δημοτικός σύμβουλος από το 2006 έως το 2014. 

Υποψήφιος κατεβαίνει με την κεντροαριστερά ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Σόντρας. Μια δεύτερη ευκαιρία επιζητά ο Αντώνης Ρυσάφης που στις εκλογές του 2014 είχε βγει τρίτος καθώς διεκδικεί την είσοδο του στον δεύτερο γύρο. Από πλευράς ΚΚΕ κατεβαίνει ο λογιστής Χαράλαμπος Τσιτσάγκας που φέρνει αέρα ανανέωσης καθώς διαδέχεται τον Μιχάλη Φουνταλή που εκλεγόταν αδιάλειπτα από το 1994 μέχρι και σήμερα δημοτικός σύμβουλος.

Τέλος μια νέα υποψηφιότητα με έντονο άρωμα ανατροπής είναι αυτή του δημοσιογράφου Χρήστου Δημητριάδη, ο οποίος αποδεχθεί τη θέση τους επικεφαλής μιας νέας ομάδας πολιτών και μπορεί να κάνει την έκπληξη και να μπει σφήνα στον δεύτερο γύρο. 

Μάλιστα σύμφωνα με μυστικά γκάλοπ που έχουν γίνει από κομματικά και αυτοδιοικητικά επιτελεία δεν είναι ξεκάθαρη η εικόνα για τον δεύτερο γύρο, καθώς εκτός από τον υποψήφιο του ΚΚΕ, οι άλλοι πέντε υποψήφιοι καταγράφουν διψήφια ποσοστά και δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.