ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης για Ξεπαπαδέα: «Υπάρχει νομικό, ηθικό και πολιτικό ζήτημα»

Δημοσίευση 8 Απριλίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 8 Απριλίου 2019, 15:01
Θεοχάρης για Ξεπαπαδέα: «Υπάρχει νομικό, ηθικό και πολιτικό ζήτημα»
Facebook Twitter Whatsapp

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Χάρης Θεοχάρης θέτει τρία βασικά ζητήματα σε σχέση με την Γενική Γραμματέα Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Δεν είναι συμβατό η διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και εν συνεχεία ειδική συνεργάτης του στο υπουργείο Δικαιοσύνης που διαχειρίζεται θέματα διαφθοράς, να εμφανίζεται ταυτόχρονα την ίδια περίοδο ως πληρεξούσια δικηγόρος εταιρίας που κινείται σε βάρος του ελληνικού δημοσίου» υπογραμμίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υπόθεση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα. 

Ο Χάρης Θεοχάρης, θέτει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τρία βασικά ερωτήματα μέσω επίκαιρής ερώτησής του στη Βουλή, τα οποία προς το παρόν παραμένουν αναπάντητα: 

«1.  Ποια η θέση του Υπουργείου σας για το γεγονός ότι η Γενική Γραμματέας  Καταπολέμησης της Διαφθοράς του υπουργείου σας τα έτη 2016, 2017 και 2018 η εμφανίζονταν ταυτόχρονα ως πληρεξούσια δικηγόρος κυπριακής εταιρείας που κινήθηκε σε βάρος του ελληνικού δημοσίου;

2.  Είχε λάβει η κα Ξεπαπαδέα την εξαίρεση από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος όπως ορίζει η παρ. 8 του άρθρου 57 του Π.Δ. 63/2005 και αν ναι πότε και από ποιον αρμόδιο υπουργό; Παρακαλώ όπως κατατεθεί η σχετική πράξη εξαίρεσης.

3.  Προτίθεστε να ζητήσετε την άμεση παραίτηση της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς;».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η κυρία Ξεπαπαδέα εμφανίζεται τα έτη 2016, 2017 και 2018 και καθόσον υπηρετούσε ως ειδική συνεργάτης στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ως πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd ,με έδρα την νομική εταιρία του Αρτέμη Αρτεμίου στη Λευκωσία.

Η νυν γραμματέας διαφθοράς μάλιστα, αντιδίκησε με το Ελληνικό Δημόσιο υπερασπιζόμενη την ανωτέρω κυπριακή εταιρεία η οποία είχε συνάψει συμφωνία με την ελληνική ανώνυμη εταιρία εμπορίας και αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων με την επωνυμία Φαρμαγορά, που ανήκε στην ανώνυμη φαρμακευτική εταιρία Alapis συμφερόντων Λαυρεντιάδη. 

«Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό το ηθικό, νομικό και πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει καθώς δεν είναι συμβατό η διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και εν συνεχεία ειδική συνεργάτης του στο υπουργείο Δικαιοσύνης που διαχειρίζεται θέματα διαφθοράς, να εμφανίζεται ταυτόχρονα την ίδια περίοδο ως πληρεξούσια δικηγόρος εταιρίας που κινείται σε βάρος του ελληνικού δημοσίου» καταλήγει ο κ. Θεοχάρης.