ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος στο «Ακραίως»: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους στα Εξάρχεια - Το κράτος έχει παραιτηθεί

Δημοσίευση 11 Απριλίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 11 Απριλίου 2019, 12:24
Χαρακόπουλος στο «Ακραίως»: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους στα Εξάρχεια - Το κράτος έχει παραιτηθεί
Facebook Twitter Whatsapp

«Η αστυνομία έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να ανταπεξέλθει χρειάζεται εντολές».

«Πρέπει να δούμε την κραυγή αγωνίας που εκφράζουν οι κάτοικοι στα Εξάρχεια, οι οποίοι δεν μιλάνε ευθέως γιατί φοβούνται αντίποινα» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Ποτέ δεν ήταν ειδυλλιακή η εικόνα στα Εξάρχεια, αλλά τώρα έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Είναι αβίωτη η πραγματικότητα που ζουν οι κάτοικοι. Σαν να έχει παραιτηθεί το κράτος».

Σχολιάζοντας τη δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κ. Παπακώστα για «καμία ανοχή», σημείωσε: «Μέχρι σήμερα δεν είδαμε να αποδίδει το καμία ανοχή, αντιθέτως έχουμε καταγγελίες εκπροσώπων των αστυνομικών για το άβατο και την κατάσταση στα πανεπιστήμια, η οποίαέχει ξεφύγει».

Όσο για την γραμμή της Νέας Δημοκρατίας: «Καμία ανοχή στην έννοια του άβατου και σε παραβατική πράξη. Η αστυνομία έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να ανταπεξέλθει χρειάζεται εντολές. Η βούληση υπάρχει και θα δώσουμε τα εργαλεία που χρειάζεται η αστυνομία».

Για την σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια είπε πως: «Ήταν απάντηση στο φιάσκο των προηγούμενων ημερών με τους λιμενικούς. Μακάρι αν υπάρχει συνέχεια. Ακούω για δεκάδες καταλήψεις σε κτίρια στα Εξάρχεια. Αν καθάρισαν σήμερα δύο, αρκεί να μη ανακαταληφθούν από μπαχαλάκηδες και αναρχικά στοιχεία, που συχνάζουν εκεί. Δεν μπορεί να υπάρχει η αίσθηση της ήττας απέναντι στο περιθώριο. Δεν μπορεί να απαγορεύεται να μπαίνει η αστυνομία και να καταδιώκει εγκληματικά στοιχεία στα Εξάρχεια».