current views are: 1

14 Απριλίου 2019
Δημοσίευση07:10

Χατζηδάκης στο Newpost: «Στη ΝΔ είμαστε όλοι “Καραμανλικοί”»

O αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης στο Newpost: Τι λέει για Novartis, υπόθεση Πετσίτη, δάνεια κομμάτων αλλά και τις επικείμενες εκλογές. Υπάρχει «ακροδεξιά» πτέρυγα στη Ν.Δ; Ποιοί είναι και ποιοί όχι «καραμανλικοί»; Και, τέλος, πως απαντά στη συζήτηση για τη διαφορά ύφους με τον έτερο αντιπρόεδρο Άδ. Γεωργιάδη. 

Δημοσίευση 07:10’
αρθρο-newpost

O αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης στο Newpost: Τι λέει για Novartis, υπόθεση Πετσίτη, δάνεια κομμάτων αλλά και τις επικείμενες εκλογές. Υπάρχει «ακροδεξιά» πτέρυγα στη Ν.Δ; Ποιοί είναι και ποιοί όχι «καραμανλικοί»; Και, τέλος, πως απαντά στη συζήτηση για τη διαφορά ύφους με τον έτερο αντιπρόεδρο Άδ. Γεωργιάδη. 

«Αν ήμουν Τσίπρας σίγουρα θα έκλινα υπέρ των εκλογών τον Μάιο» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος στο βόρειο τομέα της Β’ Αθήνας, Κωστής Χατζηδάκης, στο Newpost. Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο κ. Χατζηδάκης προεξοφλεί οδυνηρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και στις 3 κάλπες που θα στηθούν στις 26 Μαΐου, σημειώνοντας ότι εφόσον αυτό συμβεί, ο Πρωθυπουργός δεν θα έχει αφήγημα για να πορευθεί μέχρι τη συνταγματική ολοκλήρωση της 4ετίας.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτηρίζει ως τεράστια επικοινωνιακή φούσκα την προσπάθεια της κυβέρνησης να στοχοποιήσει αντιπάλους της για την υπόθεση Novartis, σημειώνοντας με νόημα πως «ενώ η κυβέρνηση κάνει τον κήνσορα και τον εισαγγελέα της πολιτικής ζωής αποφεύγει να απαντήσει στα θέματα ηθικής τάξεως που την αφορούν».
Για το θέμα των δανείων προς τα κόμματα, σημειώνει πως πρόκειται για υποκριτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει μετέλθει ίδιες ή χειρότερες μεθόδους με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, υπενθυμίζει την off shore πίσω από την εφημερίδα Αυγή ενώ αποδίδει και σημαντικό μέρος του προβλήματος που ανέκυψε με τη… χρεοκοπία των δύο κομμάτων στην απόφαση που πήραν το 2012 ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να περικόψουν δραματικά την κρατική χρηματοδότηση.
Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις του κ. Χατζηδάκη για τους… καραμανλικούς, το ύφος και το ήθος της Ν.Δ. και τη σύγκριση του ιδίου με τον έτερο αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη.

Οδεύουμε ολοταχώς σε κάλπες με ατζέντα σκανδαλολογίας. Novartis, δάνεια κομμάτων, από τη μία. Πετσίτης, Αρτεμίου και λοιποί, από την άλλη. Δεν το λες και πρόοδο ως προς το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην χώρα…

Η σκανδαλολογία υπήρξε στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ από την ώρα που ανέβηκε στην εξουσία. Ήταν η προέκταση του δόγματος «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν» που είχε διατυπώσει ο κ. Τσίπρας.
Η πιο κυνική και αδίστακτη έκφραση αυτή της στρατηγικής είναι η υπόθεση Novartis. Η κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς πραγματικά στοιχεία – στηριζόμενη σε μάρτυρες γνώμης και όχι γνώσης οι οποίοι δεν προσκόμισαν συγκεκριμένα στοιχεία αλλά είπαν «νομίζω», «θεωρώ», «η πιάτσα λέει» κοκ. – τσουβάλιασε 2 πρώην πρωθυπουργούς, έναν Επίτροπο, έναν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και 6 πρώην υπουργούς με στόχο να θέσει υπό κατηγορία τη μισή ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Για μια χούφτα ψήφους σπίλωσαν ανθρώπινες υπολήψεις χωρίς κανέναν ενδοιασμό!
Βεβαίως αυτές οι πρακτικές συνήθως έχουν κοντά ποδάρια. Έτσι το «σκάνδαλο του αιώνα», κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο, αποδείχθηκε μια τεράστια επικοινωνιακή φούσκα. Διότι χωρίς στοιχεία καμιά κατηγορία δεν μπορεί να σταθεί για πολύ. Τώρα, λοιπόν, ξεφουσκώνει σε δόσεις. Ήδη μπήκαν 4 υποθέσεις στο αρχείο και όπως λέγεται και γράφεται σύντομα θα μπουν στο αρχείο άλλες 4 υποθέσεις. Έτσι παραμένουν 1-2 υποθέσεις ακόμα ανοιχτές… για περαιτέρω έρευνα. Δηλαδή με το ζόρι συντηρείται η υπόθεση μέχρι τις εκλογές!

Από την άλλη, ενώ η κυβέρνηση κάνει τον κήνσορα και τον εισαγγελέα της πολιτικής ζωής αποφεύγει να απαντήσει στα θέματα ηθικής τάξεως που την αφορούν. Η υπόθεση ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη-Πετσίτη είναι η πιο πρόσφατη για την οποία πρέπει να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς. Ωστόσο έχουν προηγηθεί: η γάτα των Ιμαλαίων του κ. Ψυχάρη, οι μεσάζοντας όπλων της Σαουδικής Αραβίας, τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα, η διαχείριση των κονδυλίων του μεταναστευτικού, η εξαγορά της ΔΕΗ στα Σκόπια κ.ο.κ.
Όλες αυτές οι υποθέσεις αφήνουν ηθικές σκιές πάνω από την κυβέρνηση Τσίπρα. Αλλά για καμιά δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις, επιδεικνύοντας μια απαράδεκτη καθεστωτική νοοτροπία.

 

«Το πρόβλημα με τα δάνεια των κομμάτων πήρε τη διάσταση που έχει σήμερα εξαιτίας της απόφασης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ να περικόψουν την κρατική χρηματοδότηση»

Βεβαίως, εσείς διατυπώνετε τη θέση ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τη δικαιοσύνη… Από την άλλη, πίσω από τον όποιο καπνό, δεν υπάρχει φωτιά; Ενδεχομένως όχι στις διαστάσεις που θέλει η κυβέρνηση αλλά κάτι υπάρχει, έστω ως κακή πρακτική στα δάνεια των κομμάτων.

Το θέμα των δανείων των κομμάτων αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο με τις περικοπές που έγιναν λόγω της κρίσης. Ασφαλώς στο θέμα αυτό δεν έγιναν όλα τέλεια. Γι’ αυτό και το ΄12 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πήραν απόφαση να μειώσουν δραστικά την κρατική επιχορήγηση στα κόμματα. Ήταν μια πολύ σωστή απόφαση! Αλλά το πρόβλημα πήρε τη διάσταση που έχει σήμερα εξαιτίας εκείνης της απόφασης. Διότι τα κόμματα έμειναν χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση για να ξεπληρώνουν κανονικά τα δάνειά τους.

Από εκεί και πέρα, η Νέα Δημοκρατία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποπληρώσει τα δάνειά της. Εμείς δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Έχουμε μειώσει κατά 75% τα λειτουργικά μας έξοδα. Έχουμε περάσει στο καταστατικό μας τη δέσμευση ότι το κόμμα δεν θα ξαναπάρει ποτέ δάνεια. Και η ετήσια κρατική χρηματοδότησή μας πηγαίνει όλη στην αποπληρωμή των δανείων μας.

Ωστόσο στο θέμα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει τεράστια υποκρισία. Διότι ενώ κάνει σημαία αυτό το θέμα για να χτυπήσει την αντιπολίτευση έχει μετέλθει πρακτικών ίδιων ή και χειρότερων.

Ο κ. Τσίπρας, λχ., είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που το 2010 έστειλε επιστολή στην Εθνική Τράπεζα με την οποία ζητούσε να χρηματοδοτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικά κριτήρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, έχει εκχωρήσει 2 φορές παράλληλα την κρατική επιχορήγηση ως εγγύηση για να πάρει δάνεια. Και είναι το μόνο κόμμα που του έχει κουρευτεί δάνειο σε σχέση με ακίνητο του. Επιπλέον το 2017 πέρασαν νόμο για να παίρνουν χρηματοδότηση μέχρι το 2023 με βάση τα σημερινά ποσοστά των κομμάτων.
Να μην ξεχνάμε όμως και την υπόθεση της Αυγής: η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ότι έχει μια offshore εταιρεία! Δεν έχουν άραγε ηθική υποχρέωση να αποκαλύψουν στον ελληνικό λαό ποιος είναι ο μέτοχος της; Γιατί κρύβονται;

Στην αρχική ερώτηση μου έκανα συνειδητά γενική αναφορά σε «κάλπες». Ο κ. Τσίπρας έχει μερικές ακόμη ημέρες συνταγματικό περιθώριο να προκηρύξει και εθνικές εκλογές για τις 26 Μαΐου. Το πιθανολογείτε;

Αν ήμουν Τσίπρας σίγουρα θα έκλινα υπέρ των εκλογών τον Μάιο. Διότι και στις 3 κάλπες που θα στηθούν στις 26 Μαΐου – για τις δημοτικές εκλογές, τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές – προβλέπεται να υποστεί οδυνηρές ήττες. Επομένως αν χάσει και στις 3 εκλογές δεν θα έχει αφήγημα για το καλοκαίρι.

Πλέον είναι προφανές ότι όσο καθυστερεί ο κ. Τσίπρας τόσο χειρότερο για τον ίδιο. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι μαζί ζημιώνεται και η χώρα. Οι πολιτικές Μαυρογυαλούρου του ΣΥΡΙΖΑ ζημιώνουν την Ελλάδα. Και η αβεβαιότητα προκαλεί ζημιά στην αγορά και την οικονομία.

 

 

 

Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρατήσει με περίπου 4 μονάδες της Ν.Δ. και ένα ποσοστό περί το 26%. Την επομένη ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει, από τον ΠτΔ, εκλογές. Που μπαίνει ο πήχης από τη δική σας πλευρά; Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για επανάληψη του σκηνικού από την αντίστροφη;

Η Νέα Δημοκρατία έχει αέρα στα πανιά της και το μήνυμα «φύγετε» πλέον είναι πανίσχυρο στην κοινωνία. Ο κόσμος θέλει να απαλλαγεί από αυτή την κυβέρνηση. Επομένως μην έχετε αμφιβολία: σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν τον Μάιο η Νέα Δημοκρατία θα καταγράψει ένα σαφές, μεγάλο προβάδισμα.
Τα πράγματα είναι σαφή, το ξέρουν και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Να αλλάξουν άμεσα οι διατάξεις για εκλογή Προέδρου και διάλυση της Βουλής

 

Εισέπραξα τον έντονο προβληματισμό σειράς στελεχών της Ν.Δ, τον δικό σας αλλά και του Κυρ. Μητσοτάκη για την κολοβή συνταγματική αναθεώρηση που επέτρεψε η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούστηκαν και προτάσεις για έναρξη της διαδικασίας από την αρχή. Δεδομένης της δέσμευσης Τσίπρα για στήριξη μίας νέας θητείας του Πρ. Παυλόπουλου, θα σκεφτόσασταν να ξεκινήσετε την αναθεώρηση εξ αρχής ώστε να περιλάβετε διατάξεις, όπως για τα ιδιωτικά ΑΕΙ και άλλα, που υπό άλλες συνθήκες θα χρειαστούν περίπου 10 χρόνια για να αλλάξουν;

Θεωρώ πως πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτό το ανέλπιστο δώρο της σύγχυσης στον ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να αλλάξουν οι διατάξεις για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην αποτελεί λόγο η διαδικασία της εκλογής του για την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Είναι καλό για τη σταθερότητα της χώρας συνολικά. Θεωρώ επίσης ότι πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για να προχωρήσουν οι άλλες ρυθμίσεις σε σχέση με τις βουλευτικές ασυλίες και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Μακάρι να είχαμε μια ευρύτερη αναθεώρηση, ιδιαίτερα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Μπορούμε όμως στα θέματα της παιδείας παρά τους περιορισμούς του Συντάγματος να προχωρήσουμε σε ξενόγλωσσα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα από τα δημόσια πανεπιστήμια, σε οργάνωση summer schools και summer universities μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά επίσης να προχωρήσουμε και τη συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων με διάσημα ευρωπαϊκά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια για την έκδοση κοινών πτυχίων.

Να επανέλθω στην τρέχουσα επικαιρότητα. Προοδευτική Συμμαχία με Τζουμάκα, Ραγκούση αλλά και στελέχη της Δεξιάς… Πως το σχολιάζετε; Ο κ. Τσίπρας έχει στόχο τις προσεχείς εκλογές ή τις μετεκλογικές εξελίξεις στο κόμμα του;

Εδώ ισχύει ότι «ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά». Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην απελπισία του προσπαθεί να μαζέψει ότι είναι… διαθέσιμο για να δείξει ότι έχει απήχηση.

Όμως όλο αυτό καταντάει γραφικό. Εκείνοι που μέχρι τώρα κατηγορούσαν τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης έρχονται τώρα και μαζεύουν ότι περισσεύει από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και το βαφτίζουν Προοδευτική Συμμαχία.

 

«Στη Ν.Δ. είμαστε όλοι “καραμανλικοί”» – Η απάντηση προς Γεωργιάδη

Πως βλέπετε τις κινήσεις πρώην στελεχών του κόμματος, που εμφανίζονται να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες εκλογικής παρουσίας στις ευρωεκλογές; Τι συμβαίνει με την «καραμανλική» ταυτότητα που κάποιοι φαίνεται να την επικαλούνται κατά βούληση προς άγραν ακροατηρίου;

Ο κόσμος της κεντροδεξιάς είναι συσπειρωμένος στη Νέα Δημοκρατία και θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄αυτό τέτοιες κινήσεις δεν έχουν καμία τύχη.
Στη Ελλάδα ο καθένας μπορεί να είναι ό,τι δηλώνει. Αλλά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία και αυτό το κόμμα υπηρετεί τις αρχές του. Στη Νέα Δημοκρατία λοιπόν όλοι είμαστε καραμανλικοί!

Είστε comme il faut, όπως σχολίασε – όχι ειρωνικά – προ ημερών ο ομόλογός σας Άδ. Γεωργιάδης; Μήπως έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι έναντι των πρακτικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καιρός για ευγένειες;

Έχω μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και πολιτική ταυτότητα με την οποία πολιτεύομαι από τότε που ξεκίνησα τα πρώτα βήματά μου στην πολιτική. Με αυτή την ταυτότητα πολιτεύτηκα ήδη από τότε που ήμουν ακόμα γραμματέας της ΔΑΠ ή πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και η νεολαία του κόμματός μας είχε διευρύνει την απήχησή της ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια.

Δεν χαρίζομαι στους αντιπάλους μας ούτε κάνω πίσω στις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που υποστηρίζω. Αλλά ακόμα και ο Βιτσέντζος Κορνάρος στον Ερωτόκριτο αναφέρεται σ΄αυτόν που «κατέχει να μιλεί με γνώση και με τρόπο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή έχει επιλέξει μια στρατηγική οξύτητας και πόλωσης. Προσπαθεί να δημιουργεί διαχωριστικές γραμμές για να περιχαρακώνει τους ψηφοφόρους του.

Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία πολύ σωστά δεν επέλεξε να παίξει σ’ αυτό το γήπεδο. Κάνουμε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, δεν αφήνουμε να πέσει τίποτα κάτω, αλλά έχουμε και θετικό πολιτικό λόγο. Έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα για την Ελλάδα του αύριο και αυτό θέλουμε να το αντιληφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες.

Υπάρχει μία συζήτηση, υποβολιμαία από την κυβέρνηση που όμως αναζωπυρώνεται και από σχόλια γαλάζιων, περί ακροδεξιάς συνιστώσας στη Ν.Δ. Έχει θέση στη Ν.Δ, μία τέτοια «γραμμή»;

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη της Ελλάδας. Και όσοι βρίσκονται στις τάξεις της ασπάζονται τις ιδεολογικές αρχές και τις θέσεις της. Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας μετριοπαθής φιλελεύθερος πολιτικός που αυτή την ώρα κάνει γενναία ανοίγματα προς το κέντρο. Και δίνει ο ίδιος προσωπικά το στίγμα της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεπώς όλη αυτή η συζήτηση είναι χωρίς νόημα.

 

Οικονομία και επενδύσεις

Τέλος, ως προς τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής της Ν.Δ. Πως μπορεί να συνδυαστεί ο στόχος για μείωση της φορολογίας, με την δέσμευση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα; Θα προχωρήσετε μονομερώς ή θα αναζητήσετε κοινό τόπο με τους εταίρους μας;

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να εφαρμόσει ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους λιγότερες δαπάνες και άνοιγμα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό όπως έχει εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ σε πρώτη φάση η μείωση της φορολογίας ( ΕΝΦΙΑ, νόμος νομικών προσώπων, κλπ)) θα συνοδευτεί με αντίστοιχη μείωσης δαπανών (έχουμε ανακοινώσει τη σχετική λίστα και υπάρχει στην ιστοσελίδατης ΝΔ) για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός. Παράλληλα θα εφαρμόσουμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην δικαιοσύνη, στην δημόσια διοίκηση, στην παιδεία, την υγεία κλπ.

Αφού, λοιπόν, εφαρμόσουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις και αποδείξουμε ότι είμαστε μια σοβαρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα συζητήσουμε με τους δανειστές μας τη δημιουργία πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ουσιαστικά, λοιπόν, επιδιώκουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές που πέτυχαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Και εφόσον το πετύχουμε οι δανειστές δεν θα έχουν κανένα λόγο να μας αρνηθούν τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη ενημερώνει τους ευρωπαίους συνομιλητές του, όπως τον κ. Βέμπερ που είναι ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Επιτροπής, και βρίσκει θετική ανταπόκριση. Άλλωστε έχουμε πλέον προηγούμενο με τις συντάξεις. Όπως δέχτηκαν να μην εφαρμοστεί η τελευταία μείωση των συντάξεων που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι πιστεύω θα δεχθούν και τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Κάνετε λόγο για την ανάγκη απελευθέρωσης των επενδύσεων. Με ποιά, συγκεκριμένα, μέτρα θα επιταχύνετε ως μελλοντική κυβέρνηση τις επενδύσεις; Εκτός από την γενική αναφορά σε μείωση της γραφειοκρατίας, στις στρατηγικές επενδύσεις τί θα πράξετε; Θα αγνοήσετε, για παράδειγμα, το ΚΑΣ;

Για τις επενδύσεις κλειδί είναι η λέξη εμπιστοσύνη. Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Αυτό θα συμβεί σε μεγάλο βαθμό αμέσως μετά την πολιτική αλλαγή διότι ο ίδιος ο σχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα στείλει το μήνυμα σε αγορές και επενδυτές ότι η Ελλάδα απέκτησε μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση.

Υπάρχουν όμως και άλλες βασικές προϋποθέσεις που είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε: Αμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του τραπεζικού συστήματος για να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά. Απλούστευση διαδικασιών στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και δημιουργία ενός φιλικού για επενδύσεις κλίματος σε τομείς όπως η χωροταξία. Επιτάχυνση των αποφάσεων της Δικαιοσύνης. Αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης. Αυτά για εμάς αποτελούν πρώτες προτεραιότητες που θα υλοποιήσουμε το πρώτο εξάμηνο.

Όσο για το ΚΑΣ σας θυμίζω ότι είναι γνωμοδοτικό όργανο και επικεφαλής του είναι η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού. Επομένως το ζητούμενο είναι να μην κρύβεται πίσω από αυτό η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, όπως κάνει τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύοντας τις μεγάλες επενδύσεις.

 

 

 


σχετικα αρθρα