ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Πού κατέληγαν τα λεφτά Πετσίτη; - Ο Παππάς έχει την εμπιστοσύνη του Τσίπρα;

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 15 Απριλίου 2019, 13:37
ΝΔ: Πού κατέληγαν τα λεφτά Πετσίτη; - Ο Παππάς έχει την εμπιστοσύνη του Τσίπρα;
Facebook Twitter Whatsapp

Αμείλικτα ερωτήματα από την Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση Πετσίτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την υπόθεση του στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη, με τη Νέα Δημοκρατία να θέτει νέα ερωτήματα.

Ειδικότερα, η Πειραιώς με ανακοίνωσή της ζητά απαντήσεις στα ερωτήματα «σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε ο Πετσίτης», αλλά και αν «Ο κ. Παππάς εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του κ. Τσίπρα;». 

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει αρχικά, στην ανακοίνωσή της, ότι στέλεχη του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν αποστάσεις: «Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τον Νίκο Παππά. Μετά τους κ. Τζανακόπουλο και Σκουρλέτη ακολούθησαν οι κ. Μουζάλας και Παπαδόπουλος, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου αξιώνει το αυτονόητο: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκομένων».

Και ερωτά τον πρωθυπουργό: «Γνωρίζει σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπραττε ο Μανώλης Πετσίτης ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου; Ο κ. Παππάς εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του κ. Τσίπρα;»

Σ. Παπαδόπουλος: Ηθικό πλεονέκτημα αλλά να το αποδεικνύουν οι παρέες

Αιχμές εναντίον του Νίκου Παππά αφήνει σε άρθρο του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, εξαπολύοντας «βολές» εκ των έσω για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη.

Ξεκινώντας το άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο βουλευτής τονίζει πως οι υποθέσεις Novartis, Siemens και Πετσίτη -όπως και οι φωτογραφίες με τον Αμβρόσιο, η συζήτηση για τις ευθύνες υπουργών για το αδίκημα της δωροδοκίας, για την παραγραφή, για τα σκάνδαλα, τη σκανδαλολογία, τη διαφθορά και την κάθαρση- φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής το μεγάλο θέμα ηθική και πολιτική.

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα εάν δεν το αποδεικνύει η συμπεριφορά του, οι παρέες του, η στάση ζωής του» γράφει ο κ. Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει πως κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως είναι υπεράνω πάσης υποψίας για δωροδοκία ή για έλεγχο περιουσιακής κατάστασης και καταγγελιών για μίζες.

«Στη συζήτηση αυτή οφείλουμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση: κανένα κόμμα δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι κατέχει το ηθικό πλεονέκτημα. Ακόμα και εκείνα που θα μπορούσαν να το ισχυριστούν στο όνομα του τελικού τους πολιτικού σκοπού, οφείλουν να το αποδείξουν στη βάση των ενδιάμεσων στόχων τους, της τρέχουσας πολιτικής της, της ενότητας θεωρίας και πράξης. Και αυτό αφορά ακόμα και κομμουνιστικά κόμματα που ξέφυγαν από τον τελικό τους σκοπό, που τα στελέχη τους αλλοτριώθηκαν, που οι επιλογές τους δεν υπηρετούν την ανθρώπινη χειραφέτηση» γράφει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Τρικάλων.

Κωνσταντοπούλου: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί Τσίπρα και Παππά

Στο μεταξύ, το άνοιγμα των λογαριασμών του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά ζήτησε σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμής τις νέες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για πρόσωπο που εκτελούσε εντολές και αποστολές του Τσίπρα και Παππά, πρόκειται για πρόσωπο συνδεδεμένο με το Μαξίμου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί και από τη Δικαιοσύνη και από την κοινωνία και από την ιστορία» τόνισε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1 η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στον Μανώλη Πετσίτη.

«Το πρόσωπο αυτό έχει φωτογραφηθεί στο πόντιουμ στο Μαξίμου, το πρόσωπο αυτό ήταν πάντα εκεί όπως προκύπτει σε κρίσιμες στιγμές. Είναι ξεκάθαρο ότι ο πλουτισμός του συνδέεται με τη σχέση του με την εξουσία. Εκείνοι οι οποίοι έδωσαν χρήματα στον Πετσίτη ή έδωσαν ωφελήματα ή με οποιονδήποτε τρόπο εκτίναξαν την περιουσιακή του κατάσταση προφανώς δεν το έκαναν από προσωπική συμπάθεια αλλά το έκαναν προσβλέποντας την σχέση με την εξουσία.

Όταν κάποιου του λες «να ανοίξουν οι λογαριασμοί σου», αντί να πει «βεβαίως να ανοίξουν», λέει «με συκοφαντεί η Κωνσταντοπούλου», γίνομαι διπλά καχύποπτη. Ο Παππάς όφειλε να πει «βεβαίως να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου», όχι να λέει «με συκοφαντεί η Κωνσταντοπούλου για δύο λεπτά δημοσιότητας». Η αντίδραση αυτή δεν είναι λογική ούτε φυσιολογική αντίδραση…», ανέφερε στη συνέχεια, ζητώντας να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Αλέξη Τσίπρα και του Νϊκου Παππά.

Σκουρλέτης: Λαϊκή απαίτηση η διερεύνηση σκανδάλων

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τόνισε πως η διερεύνηση πραγματικών υποθέσεων που αφορούν σε σκάνδαλα είναι λαϊκή απαίτηση.

Ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «αυτό πρέπει να το κάνεις μέσα στο προβλεπόμενο συνταγματικό-θεσμικό πλαίσιο και δεν πρέπει να το εντάσσεις στο πλαίσιο μιας αγοραίας πολιτικής αντιπαράθεσης, γιατί τότε το ευτελίζεις» προσθέτοντας πως «αυτό ζητάει άλλωστε ο ένοχος, που κατά τη γνώμη μου είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί του δίνει την αφορμή να κάνει μια fake αντεπίθεση. Να εφεύρει πολλά "σκάνδαλα" για να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι τελικά είμαστε όλοι ίδιοι».

Επίσης, αναφερόμενος στις επιθέσεις από την πλευρά της ΝΔ, ανέφερε ότι «δεν το κάνει μόνο επίσημα, αλλά με άλλους τρόπους, μέσα από τα ορκισμένα υπέρ της και υπέρ της διαπλοκής μέσα ενημέρωσης. Και έτσι διαχέει γενικά ευθύνες για να συγκαλύψει τις δικές της, τους πραγματικούς δηλαδή ενόχους».