ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 17 Απριλίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2019, 14:04
Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε τη στήριξή του στην επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, λέγοντας πως έχει δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα δημιουργήσει κι άλλες στο μέλλον

Τις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος ένα μεγάλο τμήμα του Πειραιά, γεγονός που μπλοκάρει το επενδυτικό σχέδιο του ΟΛΠ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στη διοίκηση της ΟΛΠ «δεν πρέπει η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς να χρησιμοποιείται ως άλλοθι, για την καθυστέρηση επενδύσεων». Υποστήριξε επίσης ότι θα πρέπει να υπάρχει πάντα μια ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να προστατευθεί ο πολιτιστικός θησαυρός μας, και να μην αποτελεί αυτό εμπόδιο στη δρομολόγηση επενδύσεων.

Η δεύτερη πάγια θέση της ΝΔ που εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης είναι πως οι κανόνες του παιχνιδιού από το κράτος δεν πρέπει να αλλάζουν εκ των υστέρων. Να υπάρχει δηλαδή ένα σταθερό επενδυτικό πλαίσιο. Ο ίδιος δήλωσε τη στήριξή του στην επένδυση, λέγοντας πως   έχει δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα δημιουργήσει κι άλλες στο μέλλον.

«Θα σεβαστούμε τους νόμους και το σύνταγμα, αλλά θα διαμορφώσουμε ένα τέτοιο πλαίσιο, που δεν θα δημιουργούμε αδικαιολόγητα εμπόδια στην προσπάθεια σας να ολοκληρώσετε αυτή την επένδυση» είπε προς την διοίκηση της ΟΛΠ, σημειώνοντας πως μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι στη Μεσόγειο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε όχι μόνο στη χρήση του λιμανιού για τα containers αλλά και για την κρουαζιέρα.