ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διονύσης Σαββόπουλος: «O κ. Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε για τη θετική του στάση. Όλα τα άλλα είναι περιττά»

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 17 Απριλίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 17 Απριλίου 2019, 19:44
Διονύσης Σαββόπουλος: «O κ. Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε για τη θετική του στάση. Όλα τα άλλα είναι περιττά»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο αγαπημένος δημιουργός τοποθετείται σχετικά με την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέση στο θόρυβο που δημιουργήθηκε για τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δέκα δημιουργούς-τραγουδοποιούς, έλαβε πριν από λίγο και ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος επικροτεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια μετεξέλιξης του σημερινού φορέα διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών σε έναν ανεξάρτητο οργανισμό που θα διοικείται από τους καλλιτέχνες χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους.


«Η συντριπτική πλειοψηφία των δημιουργών και των σωματείων, είμαστε απολύτως ενωμένοι σε αυτό και σύμφωνοι ότι αυτή είναι η μόνη λύση. Ενημερώσαμε σχετικά τους αρχηγούς των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που μας διαβεβαίωσε για την θετική του στάση» γράφει ο Διονύσης Σαββόπουλος και κλείνει την ανακοίνωσή του με την εξής φράση: «Το έργο των δημιουργών ανήκει σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις και τα κόμματα. Ζει το ελληνικό τραγούδι. Ολα τα άλλα είναι περιττά».

Υπενθυμίζεται ότι καλλιτέχνες όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος (ο οποίος έχει διατελέσει βουλευτής και ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία), αλλά και ο Φοίβος Δεληβοριάς, υπογράμμισαν με ανακοινώσεις τους την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι η συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημιουργούς χρησιμοποιήθηκε επικοινωνιακά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με αφορμή τις τοποθετήσεις του κ. Ξαρχάκου, του Σωματείου ΑΣΜΑ 450+ και του Φοίβου Δεληβοριά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε επιστολή με διευκρινίσεις αναφορικά με την επικοινωνιακή διαχείριση της συνάντησης.

Η ανάρτηση του Διονύση Σαββόπουλου: