ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαλμάς για αρθροσκοπήσεις: Δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2019, 11:18
Σαλμάς για αρθροσκοπήσεις: Δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρώην υπουργός έπαιξε και ηχητικό απόσπασμα από το βήμα της βουλής, ενώ τόνισε ότι το δόγμα Πολάκη ήταν «να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή».

Την πεποίθησή του πως θα αποδείξει στη δικαιοσύνη πως έχει πέσει θύμα πολιτικής σκευωρίας για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, για την οποία καλείται και από την Δικαιοσύνη για να καταθέσει, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο Μάριος Σαλμάς.

Ο βουλευτής της ΝΔ, ζήτησε την άρση της ασυλίας του και εξήγησε στην Ολομέλεια αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης λέγοντας πως οι εισαγγελείς βασίστηκαν σε 3 εκθέσεις και ένα πόρισμα διαπιστώσεων για να τον καλέσουν.

«Από αυτά φαίνεται ότι οι εισαγγελείς βασίστηκαν σε τρεις εκθέσεις και ένα πόρισμα διαπιστώσεων. Από αυτά κάνανε copy-paste και έφτιαξαν διαβιβαστικό και πρέπει να απαντηθεί αν είναι ή όχι αξιόπιστα τα πορίσματα και αν δεν είναι μήπως είναι στημένο! Η πολιτική σκευωρία προϋποθέτει στημένα πορίσματα που θα οδηγήσουν εισαγγελείς σε λανθασμένα συμπεράσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Θα αποδείξω τη σκευωρία! Η υπόθεση είναι ο ορισμός της σκευωρίας! Η εμπάθεια, τα ταπεινά κίνητρα του αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Το είπε στον κ. Πολάκη στις 28/9/16 που λέει στη βουλή- πήγε η εισαγγελία διαφθοράς και σήκωσε το αρχείο γιατί δεν το έδιναν. Ο κ. Πολάκης προανήγγειλε από το βήμα, σα να ήξερε αυτό που ακολούθησε».

Ο κ. Σαλμάς μετέδωσε στην Ολομέλεια ηχητικό απόσπασμα από το οποίο, όπως είπε, προκύπτει ότι ο επικεφαλής ελέγχου Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Σπυρίδης, συνέταξε την «παράνομη» έκθεση σε βάρος του. Ο κ. Σαλμάς είπε ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ. Σπυρίδης μιλάει σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο 2016, λέγοντας ότι «η ΥΠΕΔΥΦΚΑ είναι εργαλείο για να υποστηριχθεί η κυβέρνηση».

«Με αυτού του τύπου την παράνομη έκθεση, οι εισαγγελείς ζητούν την άρση ασυλίας μου. Δεν υπάρχει υπόθεση, δεν υπάρχει ζημία αλλά ζητώ την άρση ασυλίας μου για να αποδειχθεί η σκευωρία. Η άμεμπτη υπουργική θητεία εγγυάται ότι δεν παρανομούσα. Κρατώ και άλλες αποδείξεις τις οποίες θα παρουσιάσω στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης», είπε ο κ. Σαλμάς.

«Έχω εδραία την πεποίθηση ότι η σημερινή υπόθεση είναι πολιτική σκευωρία. Δεν υπάρχει υπόθεση ούτε ζημία, ζητώ την άρση ασυλίας μου παρότι δεν υφίσταται θέμα. θέλω να τελειώνω γρηγορότερα με αυτή την υπόθεση για να δικαιωθώ», κατέληξε.