ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου στο Newpost: Εγώ και πολλοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες παριστάνουμε τους αυτοφωράκηδες της εκάστοτε κυβέρνησης

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2019, 23:00 / Ανανεώθηκε 21 Απριλίου 2019, 10:37
Facebook Twitter Whatsapp

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στους δημοσιογράφους του newpost.gr η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου μίλησε για την αντιμετώπιση του κόσμου προς το πρόσωπο της, της δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Περιφέρεια, τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και φυσικά για τις τραγωδίες σε Μάνδρα και Μάτι για τις οποίες πολλές φορές έχει δεχθεί κριτική.

Η Περιφερειάρχης αναφερόμενη στη μη αλλαγή του παλαιωμένου θεσμικού πλαισίου υποστήριξε πως τόσο οι ίδια όσο και άλλοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι επί χρόνια παριστάνουν «τους αυτοφωράκηδες της εκάστοτε εθνικής κυβέρνησης».

Εξήγησε πως έχει ζητήσει συγγνώμη για το Μάτι και μάλιστα εμπράκτως, ενώ σχολιάζοντας τις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητά την απόσυρση της σημείωσε αιχμηρά ότι «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Στη συνέχεια η κυρία Δούρου σημείωσε πως «οι επικείμενες εκλογές είναι πολύ σημαντικές» και τόνισε πως δεν πρέπει να «δώσουμε την εξουσία στα λάθος χέρια».

Απαντώντας αν η ροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς της σοσιαλδημοκρατία ή κάπου αλλού η κ. Δούρου σημείωσε πως το ζήτημα «δεν είναι αν ‘πέσει’ παραπάνω σοσιαλδημοκρατία» αλλά «να προλάβουμε να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις αντιδημοκρατικές».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψή της στη Μάνδρα,  η κ. Δούρου εξήγησε πως δεν ήταν η πρώτη της επίσκεψη, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που συνοδευόταν από κάμερες, κάτι που, όπως είπε, ξενίζει για τη δική της περιφερειακή αρχή.

Η Ρένα Δούρου έκανε λόγο για προσπάθεια κάποιων να απομειώσουν ένα έργο, το οποίο δεν εξήγησαν γιατί δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια και το σχόλιο τους ήταν απλώς ότι εμφανίστηκε με κάμερες.