ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τσοβόλας στα «Ακραία Φαινόμενα»: Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία

Δημοσίευση 21 Απριλίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 21 Απριλίου 2019, 11:21
Δ. Τσοβόλας στα «Ακραία Φαινόμενα»: Το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία
Facebook Twitter Whatsapp

 «Κυρίαρχη πολιτική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο πρώην υπουργός

Την απόφαση του να μην επιστρέψει στην ενεργό πολιτική αποκάλυψε σε «Ακραία Φαινόμενα» με τους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός, Δημητρης Τσοβόλας.

«Στη ζωή (δεν πρέπει να λες) ποτέ όχι. Αλλά δεν έχω αποφασίσει να επιστρέψω», σημείωσε.

Επιβεβαίωσε ακόμα πως τον προσέγγισε ο ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετέχει στην Προοδευτική Συμμαχία αλλά όπως είπε αρνήθηκε.

«Κάνουν προσπάθεια προσέγγισης ανθρώπων που βρίσκονται στον προοδευτικό χώρο. Εγώ επειδή δεν έχω αποφασίσει να εμπλακώ πάλι με την ενεργό πολιτική είπα όχι», σημείωσε.

Ο κ. Τσοβόλας είπε ακόμα πως είναι γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι κυρίαρχη δύναμη στον ‘αντι-νεοφιλελεύθερο’ χώρο», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τσοβόλας σημείωσε: «Αποδείχθηκε πως έχει πολιτικές ικανότητες και πολιτικό λόγο. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σημαντικά».

Σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Εγώ λέω πως το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να συμμετέχει – καθαρά πλέον – σε αυτή τη διαδικασία της αντι-φιλελεύθερης παράταξης, αλλά με ίσους όρους βέβαια. Δεν το συζητώ». 

Σε σχέση με όσους συγκρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου ο κ. Τσοβόλας σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία σχέση και σύγκριση.

«Από τότε που έφυγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου δυστυχώς οι ηγεσίες στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς. Ήταν οι τελευταίοι των μοϊκανών που είχαν και γενικότερη εικόνα για τα διεθνή πράγματα αλλά παράλληλα ήταν και ηγέτες», είπε χαρακτηριστικά.