ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: Φίλης, Μπαλάφας και έπεται συνέχεια

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 23 Απριλίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2019, 13:43
Αντιδράσεις στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: Φίλης, Μπαλάφας και έπεται συνέχεια
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι χθεσινές αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Η γενική κατακραυγή προκάλεσε εκνευρισμό στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ανεξαρτήτως την επί της ουσίας στάσης τους στο επίμαχο ζήτημα, δεν κρύβουν την ενόχλησή τους από τα λεγόμενα του υπουργού.

Αρχικά, δημόσια ο Νίκος Φίλης και από το βήμα της Βουλής άδειασε τον υπουργό, λέγοντας πως ο κ. Πολάκης δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα κάλεσε τον υπουργό να βρει, όπως είπε, τρόπο να επανορθώσει για την αστοχία του.

Από κοντά και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, χαρακτήρισε «ατυχή» την αναφορά του Πολάκη, σημειώνοντας πως θα πρέπει να «την πάρει πίσω».

Στο ίδιο μήκος κύματος πάντως κινούνταν και οι θέσεις που ανέπτυσσαν στα πηγαδάκια πέριξ του κοινοβουλίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να προσέχει ο Παύλος αυτά που λέει. Είναι ευαίσθητα θέματα αυτά δεν μπορείς να εκφράζεσαι με τον τρόπο αυτό. Και γω πολλές φορές θέλω να σχολιάσω κάτι που βλέπω αλλά κρατιέμαι γιατί ποτέ δεν ξέρεις», έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής της περιφέρειας με συνάδελφό του να επισημαίνει σε εντονότατο ύφος: «έχω εξοργιστεί από το πρωί, δεν μπορώ να τα πιστέψω όλα αυτά. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να κάνει επίθεση στο παιδί αυτό».

Άλλοι βέβαια, εμφανίζονται να συμφωνούν με τα όσα επί της ουσίας είπε ο υπουργός, αντιλαμβάνονται όμως πως η στάση του έκανε κακό στην κυβέρνηση. «Επί της ουσίας έχει δίκιο ο Παύλος γιατί αυτό το παιδί προσπάθησε να αποδομήσει την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, της οποίας όμως έκανε χρήση. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορείς να μιλάς κατ’ αυτό τον τρόπο για ένα παιδί», σημείωσε έξω από την Ολομέλεια έτερη βουλευτής, ενώ συνάδελφός της έδωσε μια άλλη διάσταση μιλώντας στο Newpost: «δεν μπορεί να κρατηθεί, πρέπει να τα πει στον «καθρέφτη του facebook! Τώρα θα πρέπει η κυβέρνηση να τον στηρίξει…».

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν και αυτοί, λιγότεροι είναι η αλήθεια που συνεχίζουν να μην αποδοκιμάζουν τον υπουργό. «Παύλο είμαι μαζί σου!», είπε βουλευτής απευθυνόμενος στον ίδιο τον κ. Πολάκη στο καφενείο της Βουλής. Ο τελευταίος εξήγησε στην ομήγυρη τι ακριβώς συνέβη, σημειώνοντας πως «υπάρχουν και άλλα» αλλά και ότι «μετά το Πάσχα θα έχουν βγει πολλά», χωρίς ωστόσο να θελήσει να πει τίποτα περισσότερο…