ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TAZ: Γιατί ο Βέμπερ ξεκινά από την Αθήνα τον προεκλογικό του αγώνα;

Δημοσίευση 24 Απριλίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2019, 17:53
TAZ: Γιατί ο Βέμπερ ξεκινά από την Αθήνα τον προεκλογικό του αγώνα;
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο κορυφαίος υποψήφιος του συντηρητικού ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν ζητά τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία» σημειώνιε η γερμανική εφημερίδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την Αθήνα επέλεξε ο κορυφαίος υποψήφιος του συντηρητικού ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ για να παρουσιάσει τις κύριες θέσεις του προεκλογικού του προγράμματος ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου.

Η εφημερίδα TAZ σημειώνει ότι «ακόμα η κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει. Ίσως όμως και για αυτό το λόγο ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός επέλεξε την ελληνική πρωτεύουσα για να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα στέλνοντας το μήνυμα "είμαστε φίλοι και καταβάλλουμε κοινή προσπάθεια υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη".

Στις προτεραιότητες του Βαυαρού πολιτικού, ο οποίος φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, βρίσκεται «η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Για το λόγο αυτό τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της Frontex σε μια συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή με πανευρωπαϊκή δράση. Σαφής είναι θέση του Μάνφρεντ Βέμπερ και έναντι της Τουρκίας, μιας και ζητά τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».