ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Εμείς προτείνουμε το "New Deal" για την Ευρώπη

Δημοσίευση 25 Απριλίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2019, 15:26
Βαρουφάκης: Εμείς προτείνουμε το "New Deal" για την Ευρώπη
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ευρώπη απαιτεί μια συστηματική λύση για την κοινή συστημική κρίση, δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης σε εφημερίδα του Βερολίνου.

Ο πρώην υπ. Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι, ως γνωστόν, υποψήφιος στις ευρωεκλογές στη Γερμανία με το κίνημα Δημοκρατία στην Ευρώπη. Στην εφημερίδα του Βερολίνου Spreezeitung απάντησε σε έξι ερωτήσεις για τους στόχους και το όραμα του κινήματος DiEM25. Στο ερώτημα σχετικά με την υποψηφιότητά του στη Γερμανία ο πρώην υπουργός απαντά: "Στόχος μου ήταν να στείλω το μήνυμα στους Ευρωπαίους ότι δεν υπάρχει διαμάχη μεταξύ ευρωπαϊκού βορρά και νότου, μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων. Η Ευρώπη απαιτεί μια συστηματική λύση για την κοινή συστημική κρίση. Επιπλέον απαιτεί μια διεθνή προσέγγιση που περιλαμβάνουν γερμανούς υποψηφίους που ζητούν την ψήφο ελλήνων ψηφοφόρων και το αντίθετο".

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε διεξοδικά και στο όραμα του κινήματος DiEM25: "Οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι αντιμετωπίζουμε όλοι την ίδια κρίση. Τα αίτια της υψηλής νεανικής ανεργίας στο νότο είναι τα ίδια με εκείνα που οδηγούν σε μηδενικά επιτόκια καταθέσεων στο βορρά. Το κίνημα Δημοκρατία στην Ευρώπη προτείνει ένα έξυπνο, πανευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων που αντιμετωπίζει την νεανική ανεργία και τα μηδενικά επιτόκια χωρίς να επιβάλλει νέους φόρους, χωρίς να δημιουργεί νέους θεσμούς και σεβόμενη τους υπάρχοντες κανόνες. Εμείς το ονομάζουμε New Deal για την Ευρώπη».

Πηγή: DW