ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγμα στην Χ.Α. για χάρη του Λαγού

Δημοσίευση 25 Απριλίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2019, 15:03
Ρήγμα στην Χ.Α. για χάρη του Λαγού
Facebook Twitter Whatsapp

Αιτία, ο αποκλεισμός νυν ευρωβουλευτών από το ευρωψηφοδέλτιο.

Η προσδοκία για εκλογή του υπόδικου Γιάννη Λαγού στην ευρωβουλή φαίνεται ότι στάθηκε αιτία για να αποκλειστούν από το ευρωψηφοδέλτιο οι νυν ευρωβουλευτές του ακροδεξιού κόμματος, Γεώργιος Επιτήδειος και Λάμπρος Φουντούλης, ενώ ο τρίτος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριος Συναδινός έχει ιδρύσει δικό του κόμμα και κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Σε σχετική συνέντευξή του, ο πρώην ευρωβουλευτής της Χ.Α. Ελ. Συναδινός, μίλησε για «μαύρα λεφτά» στα ταμεία της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, καθώς και για ηθική και οικονομική εκμετάλλευση του θανάτου του Γ. Φουντούλη από τον Μιχαλολιάκο, όπως και για την «απόλυτη οικογενειοκρατία» με τους διορισμούς στενών συγγενών της φαμίλιας Μιχαλολιάκου. Μάλιστα, εξήγησε τον διορισμό Λαγού ως υποψήφιου ευρωβουλευτή ως μεθόδευση απόδρασής του από τη χώρα, προκειμένου ο υπόδικος ναζιστής βουλευτής να υπερβεί τους σχετικούς τεθέντες περιοριστικούς όρους.

Με επιστολή που δημοσιοποίησε χτες, ο νυν ευρωβουλευτής του ναζιστικού  κόμματος, Γ. Επιτήδειος, δήλωσε την αποχώρησή του αφήνοντας αιχμές για τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «το όνομά μου δεν περιλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές διότι, όπως ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον Αρχηγό, μετά από δική μου πρωτοβουλία, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων, η κάθοδός μου δημιουργεί πρόβλημα στην εκλογή παλαιών κομματικών στελεχών... Όσον αφορά τη μία και μόνο θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία. Εάν υπήρχε, θα την σεβόμουν. Επίσης, δεν υπήρξε προσωπική συνάντηση με αντικείμενο την υποψηφιότητά μου ή μη (...)». Κάνει ακόμα λόγο για γεγονότα στο παρασκήνιο που τον προσέβαλαν και για πολιτικό χώρο «όπου δεν εκτιμώνται το έργο και η προσφορά μου, αλλά άλλα πράγματα».