ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε από υπουργός Τουρισμού η Έλενα Κουντουρά

Δημοσίευση 3 Μαΐου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2019, 14:18
Παραιτήθηκε από υπουργός Τουρισμού η Έλενα Κουντουρά
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

«Σήμερα υπέβαλα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή μου από την θέση της Υπουργού Τουρισμού για να αφοσιωθώ στο νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, ως υποψήφια ευρωβουλευτής», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Την παραίτησή της από υπουργός Τουρισμού υπέβαλε η Έλενα Κουντουρά λόγω της υποψηφιότητάς της στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. 

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της κυρίας Κουντουρά. Μάλιστα, σε επικοινωνία που είχαν την ευχαρίστησε για το πετυχημένο έργο της και τη συμβολή της στην εδραίωση της Ελλάδας ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Μετά την επιστροφή του από την Κρήτη ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον αντικαταστάτη της στο Υπουργείο Τουρισμού.

Η ανακοίνωση της Έλενας Κουντουρά

Στην ανακοίνωσή της, η Έλενα Κουντουρά, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι υπέβαλε την παραίτησή της για να αφοσιωθεί στο νέο μεγάλο αγώνα της για το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη.

«Σήμερα υπέβαλα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή μου από την θέση της Υπουργού Τουρισμού για να αφοσιωθώ στο νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, ως υποψήφια ευρωβουλευτής.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Στην κοινή μας πορεία από τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνησή μας έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση, και ο τουρισμός είχε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού και στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη.

Με στοχευμένη τουριστική στρατηγική καταφέραμε η Ελλάδα να εδραιωθεί ως κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός και πετύχαμε την διεθνή αναγνώρισή της ως πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης.

Εξασφαλίσαμε τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού μας τα 4 τελευταία χρόνια με ρυθμούς διπλάσιους του παγκόσμιου μέσου όρου.

Αναδείξαμε τον τουρισμό σε κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία, που έχει συμβάλει καταλυτικά στην ενίσχυση των εσόδων, τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, και φέρνει μία νέα προοπτική για το μέλλον.

Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία στον τουρισμό, τους συναρμόδιους Υπουργούς, τους συνεργάτες μου, τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα και σε όλους τους κλάδους, που όλα αυτά τα χρόνια έδιναν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε η Ελλάδα να ξεχωρίζει παγκοσμίως για το υψηλό επίπεδο της φιλοξενίας της.

Αυτές οι ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την πορεία της Ευρώπης και πρέπει η φωνή της Ελλάδας να ακουστεί πιο δυνατά, και να αποκτήσει η χώρα μας ισχυρή εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με το ίδιο πάθος που εργάστηκα για να γίνει η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στον τουρισμό, θα συνεχίσω με τη δύναμη του ελληνικού λαού να αγωνίζομαι για μία Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη».

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα την αντικαταστήσει στο υπουργείο Τουρισμού.

Ελενα Κουντουρά πάντως θα παραμείνει βουλευτής και δεν θα παραιτηθεί χάρη στην τροπολογία που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, με την οποία ήρθη το ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του υποψηφίου και του βουλευτή.

Η εν λόγω τροπολογία που «φωτογράφιζε» την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ να μην δέχονται να την ακολουθήσουν.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης όσο και οι άλλοι υποψήφιοι βουλευτές, όπως η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και η Κατερίνα Μάρκου, έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους και έχουν αντικατασταθεί.