ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η ανοχή της Ελλάδας απέναντι στην τρομοκρατία

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 16 Μαΐου 2019, 09:04
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η ανοχή της Ελλάδας απέναντι στην τρομοκρατία
Facebook Twitter Whatsapp

«Τα τρομοκρατικά στοιχεία βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα» τονίζει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έντονη ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην είδηση της αθώωσης των εννέα Κούρδων που η ελληνική αστυνομία είχε συλλάβει ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C και με την κατηγορία σχεδίασης επίθεσης εναντίον του Ερντογάν στην Αθήνα, το 2017.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και σημειώνει ότι «η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων».

Παράλληλα, τονίζει ότι αυτές οι αποφάσεις αποτελούν τροχοπέδη στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής: «Παρατηρούμε με ανησυχία την Ελλάδα να μετατρέπεται σε ένα ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το DHKP/C, το PKK και η FETÖ. Είναι απαράδεκτη η συμπάθεια, η ανοχή και η βοήθεια της Ελλάδας προς αυτές τις οργανώσεις κατά παράβαση των διεθνών δεσμεύσεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα (15 Μαΐου) για 9 εκπροσώπους της οργάνωσης DHKP/C, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2017 από την ελληνική αστυνομία έπειτα από ισχυρές ενδείξεις περί απόπειρας δολοφονίας του προέδρου μας και για τους οποίους είχαμε ζητήσει την έκδοσή τους εξαιτίας εκκρεμούς εντάλματος στην Τουρκία, αποκαλύπτει γιατί αυτά τα τρομοκρατικά στοιχεία βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Το DHPK/C συμπεριλαμβάνεται εξάλλου στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε. Ως εκ τούτου, αυτή η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου αναστέλλει σαφώς τις όποιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Συνάντηση Κατρούγκαλου - Τσαβούσογλου

Στο μεταξύ, σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι, στο περιθώριο της υπουργικής Συνόδου των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.