ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση Κρέτσου για τη «βόλτα με το κότερο»

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 20 Μαΐου 2019, 17:32
Η απάντηση Κρέτσου για τη «βόλτα με το κότερο»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, απαντά στο σημερινό πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ενώ χαρακτηρίζει «εμετικό» το σχετικό tweet του Άδωνι Γεωργιάδη. Πώς σχολιάζει η εφημερίδα την απάντησή του.

Απάντηση στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των «Νέων», που αναφέρει ότι ο «Λ. Κρέτσος "όργωσε" Ύδρα, Σπέτσες και Ναύπλιο. Συμμετείχε σε αποστολή με ξένους προσκεκλημένους, αλλά ενώ όλοι ταξίδεψαν με πούλμαν, αυτός προτίμησε το… γιοτ», έδωσε ο υφυπουργός.

«Για πρώτη φορά, στελέχη από το Netflix, την Amazon, την Universal, την HBO του Game of Thrones, την Disney και άλλους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για τα αναπτυξιακά κίνητρα που προσφέρει η Ελλάδα, να συναντηθούν με την εγχώρια οπτικοακουστική βιομηχανία και να επισκεφθούν ιδανικές για γυρίσματα τοποθεσίες της χώρας μας» σημειώνει ο κ. Κρέτσος σε ανακοίνωση που εξέδωσε και επισημαίνει ότι «ήταν μια επίσκεψη που το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης προετοίμαζε για πάνω από ένα χρόνο, με τη συνδρομή και τη συνεργασία φορέων από το χώρο του τουρισμού, της κινηματογραφικής βιομηχανίας και της εστίασης».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογραμμίζει ότι «για "Τα Νέα", η προσπάθεια αυτή, που αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική, βαφτίστηκε "βόλτα με το κότερο". Είναι πραγματικά εξοργιστικό και απαράδεκτο ένας εθνικός στόχος, που πολλές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εξήγγειλαν αλλά καμία δεν είχε το πολιτικό όραμα να υλοποιήσει, να εργαλειοποιείται για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές ανάγκες».

«Αν "Τα Νέα" τηρούσαν, έστω και προσχηματικά, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, όφειλαν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο ώστε να τους απαντήσουμε σε κάθε απορία και να τους διευκολύνουμε στην "έρευνά" τους» συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση και καταλήγει: «Όσο για τους χαρακτηρισμούς από τον μονίμως επισπεύδοντα αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και το εμετικό του tweet, του προτείνω να ανακαλέσει άμεσα, καθώς δεν θα επιτρέψω σε κανένα να ρίξει σκιές στην απολύτως έντιμη πολιτική και προσωπική μου διαδρομή».

H απάντηση των «Νέων»
«Η απάντηση του Λευτέρη Κρέτσου επιβεβαιώνει απόλυτα το ρεπορτάζ των «Νέων». Κι αυτό γιατί δεν απαντά επί της ουσίας στο δημοσίευμα που ανέφερε ότι αυτός έκανε βολτίτσες με το κότερο ενώ τους εκπροσώπους των μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο τους μετέφερε με πούλμαν και με το πλοίο της γραμμής. Ο ίδιος επέλεξε να κάνει χλιδάτες διακοπές αφήνοντας τα στελέχη αυτών των κορυφαίων εταιρειών να βολοδέρνουν και ο ίδιος τα δυσφήμισε, όχι η εφημερίδα».

Το πρωτοσέλιδο των «Νέων»: