ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις - Prorata: 4,9%, Alco: 6,3%, Rass: 8,5%

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2019, 11:46
Δημοσκοπήσεις - Prorata: 4,9%, Alco: 6,3%, Rass: 8,5%
Facebook Twitter Whatsapp

Οι κινήσεις της τελευταίας στιγμής από τη μεριά της κυβέρνησης αλλά και η μείωση του ποσοστού των αναποφάσιστων δείχνουν μεταβολές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα δημοσκόπηση φέρνει στη δημοσιότητα η Prorata, λίγες μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωκλογών της 26ης Μαΐου.

Σύμφωνα με αυτή, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που φθάνει τις 4,9 μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Οι κινήσεις της τελευταίας στιγμής από τη μεριά της κυβέρνησης αλλά και η μείωση του ποσοστού των αναποφάσιστων δείχνουν μεταβολές στην πρόθεση ψήφου, όπως εκτιμά η Prorata τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης, εν όψει τον εκλογών της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας, τις τελευταίες εβδομάδες ανιχνεύεται από όλες τις δημοσκοπήσεις μια μειούμενη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, η οποία εντούτοις δεν μπορεί να μεταφραστεί σε ανατροπή υπέρ του κυβερνητικού κόμματος.

Στη δημοσκόπηση της Prorata, η διαφορά των δύο κομμάτων φτάνει πλέον το 4,9%, ενώ η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής παρουσιάζουν σαφές προβάδισμα για την τρίτη θέση. Το Κομμουνιστικό Κόμμα παραμένει σταθερό στο 5,7%, ενώ κανέναν εκ των υπόλοιπων κομμάτων δεν δείχνει να αγγίζει σε αυτή τη φάση το πολυπόθητο 3% που εξασφαλίζει εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ύψος της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 14,8%, ενώ περίπου το 5% απαντάει πως θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

 

Δείτε εδώ όλη την έρευνα της Prorata.

Δείτε εδώ την ανάλυση της έρευνας

 

Alcο: Προβάδισμα 6,3 μονάδων για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές 

Προβάδισμα 6,3 μονάδων (από 6,5 μονάδες στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας) καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Έλλη Στάη. Την ίδια ώρα, μαίνεται η «μάχη» ανάμεσα στο Κίνημα Αλλαγής και τη Χρυσή Αυγή για την τρίτη θέση, ενώ «κλειδί» για τις εκλογές αποτελεί η ψήφος των αναποφάσιστων, που ανέρχεται στο 12,7%.

Rass: Στο 8,5% η διαφορά υπέρ της ΝΔ

Προβάδισμα 8,5% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό του Action 24. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλάγής, τέταρτο το ΚΚΕ και πέμπτο η Χρυσή Αυγή.

Στην παράσταση νίκης για τις ευρωεκλογές, το 73,5% εκτιμά πως πρώτη θα έρθει η ΝΔ, ενώ το 20,3% θεωρεί πως θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.