ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για «Πρέσπες»: Μυστικές διαπραγματεύσεις από τον Τσίπρα για παραχώρηση εθνότητας και γλώσσας

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 23 Μαΐου 2019, 22:15
Facebook Twitter Whatsapp

«Συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη. Η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού από τη Φλώρινα, λέγοντας πως «αυτός ο ευλογημένος τόπος, οι Πρέσπες, δεν πρέπει ταυτίζονται στη συνείδηση του κόσμου με μια κακή συμφωνία».

Όπως επισήμανε, «ξέρετε με πόση υπευθυνότητα και πατριωτισμό φερθήκαμε από την αρχή που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας τις μυστικές διαπραγματεύσεις για να παραχωρήσει και γλώσσα και ταυτότητα. Συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη. Η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατηγόρησε εκ νέου τον πρωθυπουργό ότι «δίνει αντίδωρα μέχρι την τελευταία ώρα για να καλύψει κατ ελάχιστο τα όσα πήρε από τους συνταξιούχους». Δεσμεύτηκε σε αυτό το πλαίσιο ότι θα δημιουργήσει μόνιμο μηχανισμό στήριξης μέσω του οποίου θα μοιράζονται τα πλεονάσματα.

«Είδα ότι θα δοθεί η σύνταξη αύριο, τους έχω ικανούς να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου, αλλά αυτό δεν πρόκειται δεν θα αλλάξει τίποτε», εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ζήτησε επίσης στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, και κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία. «Απευθύνομαι σε ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, της Ένωσης Κεντρώων, του Ποταμιού, του ΣΥΡΙΖΑ και τους λέω ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά: Ασχολούμαστε διαρκώς με τους μπαχαλάκηδες και το εάν θα πάρει άδεια ένας καταδικασμένος αρχιτρομοκράτης. Οι ιδεολογικές μας διαφορές δεν έχουν πια σημασία, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι με όλα, αλλά στις βασικές αρχές. Κάνω λοιπόν έκκληση σε αυτούς τους συμπολίτες που δεν είχαμε συμπορευθεί κατά το παρελθόν, να έρθουν και να συμπορευτούν με τη Νέα Δημοκρατία».

«Η πρώτη μου προτεραιότητα για τα νέα παιδιά, πολλές καλές νέες δουλειές. Και αυτό θα έρθει μέσα από εθνικές πολιτικές, μέσα από τη μείωση της φορολογίας. Θα μειώσουμε τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές. Θα εκπονήσουμε με τον επόμενο Περιφερειάρχη που θα είναι ο Γιώργος ο Κασαπίδης. τον ξέρω, τον εμπιστεύομαι, έχει σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία. Συμφωνούμε στην ανάγκη να σωθεί η ΔΕΗ. Θα στηρίξουμε και τη Φλώρινα, θα ολοκληρώσουμε τους οδικούς άξονες. Θα στηρίξουμε τους αγρότες μας, τον τουρισμό, τους ορεινούς όγκους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Θα στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία. Δεν θέλουμε άλλο άνεργους πτυχιούχους αλλά πτυχιούχους που τα πτυχία τους θα έχουν πραγματική αξία. τα περιφερειακά πανεπιστήμια έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν. Και βέβαια θα πετάξουμε τους μπαχαλάκηδες έξω από τα πανεπιστήμια. Έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο με παλιά στελέχη αλλά και πολλά νέα από την κοινωνία των πολιτών. Συμβολίζει ότι η ΝΔ δεν είναι απλά ενωμένη αλλά ανανεωμένη και θα πάει στην Ευρώπη θα δώσει μάχες για τα ελληνικά συμφέροντα».