ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόζεμπεργκ στο «Ακραίως»: Ηχηρό ράπισμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 24 Μαΐου 2019, 11:19
Βόζεμπεργκ στο «Ακραίως»: Ηχηρό ράπισμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
Facebook Twitter Whatsapp

«Η κυβέρνηση έχει ιδρύσει συμφέροντα και συμφωνίες που δεν την καθοδηγούν σωστά» υποστήριξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ηχηρό ράπισμα κατά της κυβερνητικής πολιτικής» θα είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όπως ισχυρίστηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκ νέου υποψήφια, Ελίζα Βόζεμπεργκ στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Τρία πράγματα δεν θα συγχωρήσουν οι πολίτες. Ένα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, το δεύτερο οι 125 νεκροί στο Μάτι και την Μάνδρα. Δεν έχουν κάνει τίποτα από όσα υποσχέθηκαν. Και το τρίτο, ότι υποτιμά τη νοημοσύνη τους, με αυτές τις προεκλογικές παροχές» υποστήριξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ερωτώμενη για το χρόνο των εθνικών εκλογών απάντησε πως: «ο πρωθυπουργός μας έχει αποδείξει  ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Τη μια λέει για τις ευρωεκλογές, ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης, την άλλη δημοσκόπηση και σήμερα ανοίγει το παράθυρο για πολιτικές εξελίξεις. Για εμάς είναι οδηγός το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά την πρωτοβουλία για προκήρυξη εκλογών την έχει ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας έχει τώρα 145 βουλευτές και έξι συναλλασσόμενους (δεν εννοώ οικονομικά)».

Μάλιστα κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι: «έχει ιδρύσει συμφέροντα και συμφωνίες που δεν την καθοδηγούν σωστά».

Επισήμανε ότι στις περιοδείες της διαπιστώνει ότι ο κόσμος θέλει πολιτική αλλαγή. «Ο κόσμος ρωτά να ενημερωθεί για την Ευρώπη, αλλά επικεντρώνεται στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Τέλος, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σημείωσε ότι: «Αν περάσουμε το 31%, σημαίνει αύξηση και των εδρών μας στο ευρωκοινοβούλιο. Προβλέπω να έχουμε οκτώ ευρωβουλευτές της ΝΔ».