ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερναρδάκης: «Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών τον Ιούνιο» (Βίντεο)

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 24 Μαΐου 2019, 11:00
Βερναρδάκης: «Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών τον Ιούνιο» (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε για το ενδεχόμενο πρόωρων καλπών ο υπουργός Επικρατείας και ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πληθαίνουν τα σενάρια και οι «χρησμοί» για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, δύο μόλις ημέρες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνδέουν άμεσα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, παρόλο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλάει -αν και «χαμηλόφωνα»- για κάλπες τον Οκτώβριο.

Μιλώντας στο κανάλι ITV των Ιωαννίνων, ο υπουργός Επικρατείας, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή πρόωρων εκλογές τον Ιούνιο. 

Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις στην χώρα τον Ιούνιο. Δηλαδή, να υπάρξουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο;

Βερναρδάκης: Όλα αυτά θα τα δούμε την επαύριο των εκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, διότι κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική.

Η επίμαχη δήλωση στο 11:10

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» για πρόωρες κάλπες τον Ιούνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν ο λαός αποδοκιμάσει τα μέτρα, όλα είναι ανοιχτά», διαμηνύοντας πως στις κάλπες της Κυριακής κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο.