ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσόγονος: «Kαταδολίευση του Συντάγματος οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη»

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2019, 15:57
Χρυσόγονος: «Kαταδολίευση του Συντάγματος οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο συνταγματολόγος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρνηθεί να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα που θα του παρουσιάσει η κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ως «σαφή καταδολίευση» του Συντάγματος χαρακτήρισε ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος την προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στην Δικαιοσύνη σε προεκλογική περίοδο.

Με αφορμή τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εκλογές στις 7 Ιουλίου, προκειμένου να υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Προεδρικό Διάταγμα για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου μετά τις 30 Ιουνίου οπότε και λήγει τυπικά η θητεία του σημερινού προέδρου και της σημερινής εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο κ. Χρυσόγονος σχολίασε:

«Διορισμός ηγεσίας Αρείου Πάγου ακόμα και με προοπτική τετραετίας – αυτό είναι το ανώτατο συνταγματικό όριο – την τελευταία προεκλογική εβδομάδα θα αποτελούσε σαφή καταδολίευση του άρθρου 90 του Συντάγματος».

Ο κ. Χρυσόγονος κάλεσε, μάλιστα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρνηθεί να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα που θα του παρουσιάσει η κυβέρνηση.