ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τις κάλπες της Κυριακής οι αποφάσεις Καμμένου για την κάθοδο των ΑΝΕΛ στις εθνικές εκλογές

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2019, 15:21
Μετά τις κάλπες της Κυριακής οι αποφάσεις Καμμένου για την κάθοδο των ΑΝΕΛ στις εθνικές εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp

Κρίσιμες ώρες για το κόμμα του Πάνου Καμμένου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν θα κατέβουν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ύστερα από τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά που κατέγραψαν στις ευρωεκλογές.

Μετά την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να αποχωρήσει από την ηγεσία του Ποταμιού και το κόμμα να μην κατέβει στις πρόωρες εθνικές εκλογές, είναι πιθανό τον ίδιο δρόμο να επιλέξει να ακολουθήσει και ο Πάνος Καμμένος.

Όπως έχει γράψει το newpost.gr, αμέσως μετά την 26η Μαΐου, άρχισε η συζήτηση για την επόμενη ημέρα μεταξύ των βουλευτών και των στελεχών του κόμματος, καθώς το απογοητευτικό αποτέλεσμα που κατέγραψαν οι ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ούτε για αισιοδοξία ούτε για τακτικούς ελιγμούς.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια απόφαση για το αν οι ΑΝΕΛ θα συμμετέχουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Μετά το πέρας του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Καμμένος θα συγκαλέσει τα κομματικά όργανα, με τη συμμετοχή των βουλευτών και της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Τη βαριά ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί για τον πάλαι ποτέ κυβερνητικό εταίρο από το άσχημο αποτέλεσμα της κάλπης (με μόλις 0,8%), επέτειναν και οι δημόσιες αναφορές του κ. Καμμένου στο twitter, που άφηναν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε δημοκρατικά, ευχαριστώ όσους αγωνίστηκαν μαζί μας, εργάστηκα με μόνο γνώμωνα το συμφέρον της Πατρίδας, ο Θεός να προστατεύσει την Ελλάδα», ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του newpost.gr, στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ γίνεται μια προσπάθεια συνεννόησης με άλλα μικρά κόμμα τα οποία σωρευτικά συγκεντρώνουν ποσοστό που επιτρέπει την προσδοκία της εισόδου στην επόμενη Βουλή. Οι ίδιες μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον οι προσπάθειες αυτές ευδοκιμήσουν θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες και σχετικές ανακοινώσεις.