ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπροεδρία στο ΕΛΚ εξασφάλισε ο Β. Μεϊμαράκης για τη ΝΔ

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 30 Μαΐου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2019, 16:51
Αντιπροεδρία στο ΕΛΚ εξασφάλισε ο Β. Μεϊμαράκης για τη ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ παρέστη σήμερα στην πρώτη σύγκληση της ΚΟ του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες

Μια από τις αντιπροεδρίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εξασφάλισε για τη ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, που παρέστη σήμερα στην πρώτη σύγκληση της ΚΟ του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, πρόκειται με την επιστροφή του στην Αθήνα να ενημερώσει σχετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα αποφασίσει ποιο στέλεχος του κόμματος του θα καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Στην συνεδρίαση που έγινε στην βελγική πρωτεύουσα, ο κ. Μεϊμαράκης, αφού παρουσίασε στον Πρόεδρο και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, αλλά και στους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα το οποίο ενισχύει τη φωνή της χώρας μας στην Ευρώπη, δήλωσε: «Το ΕΛΚ είναι το πρώτο κόμμα στην Ευρώπη, οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και δικαιούται απόλυτα την κορυφαία θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως εκ τούτου η στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του Μάνφρεντ Βέμπερ, που ήταν απόφαση του συνεδρίου του ΕΛΚ για τη θέση αυτή, είναι δεδομένη».​

Το ραντεβού του κ. Μεϊμαράκη με τον πρόεδρο της ΝΔ, αναμένεται να γίνει στις αρχές της επομενης εβδομάδας, πιθανότητα την Δευτέρα.