ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται τους θεσμούς και τη διάκριση των εξουσιών

Δημοσίευση 31 Μαΐου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2019, 11:44
Ανδρουλάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβεται τους θεσμούς και τη διάκριση των εξουσιών
Facebook Twitter Whatsapp

Αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές είπε ότι το ΚΙΝΑΛ τώρα που δεν υπάρχει το Ποτάμι, οφείλει να αγωνισθεί ώστε μετά τις εκλογές να υπάρχει ισχυρή κεντροαριστερά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για «συνεχή απαξίωση της ποιότητας της Δημοκρατίας» έκανε λόγο στο OPEN, ο ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

«Είναι ανήθικο και παράνομο, να γίνονται αυτές οι αλλαγές, λίγο πριν ο ελληνικός λαός αποφασίσει για το ποια κυβέρνηση θέλει να έχει», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και υποστήριξε πως  «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια αντίληψη για τη δημοκρατία που θυμίζει Λατινική Αμερική και Ουγγαρία και δεν σέβεται τους θεσμούς και τη διάκριση των εξουσιών», ενώ αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του 2015, είπε ότι «προσέβαλε τη δημοκρατία».

'Ασκησε επίσης έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, και είπε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009 παρέλαβε μια οικονομία με έλλειμμα 15% και κατάφερε να σώσει τη χώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 παρέλαβε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς αλλά έκανε παιχνίδια την περίοδο Βαρουφάκη.

«Αν είχατε παραλάβει έλλειμμα 15% μετά την περίοδο Βαρουφάκη θα ήμασταν Αργεντινή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αμφισβήτησε επίσης τη θετική εικόνα της οικονομίας και υποστήριξε πως υπάρχει αύξηση των κόκκινων δανείων και υπεροφορολόγηση.

«Όποιος παράγει, τιμωρείται» είπε, ενώ χαρακτήρισε «τεράστιο» πρόβλημα το δημογραφικό.

«Κάποιοι σέβονται τον λαό και δεν εκμεταλλεύονται τα αδιέξοδά του για να τον διχάζουν και να αποκομίζουν πολιτικά οφέλη», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές είπε ότι το ΚΙΝΑΛ τώρα που δεν υπάρχει το Ποτάμι, οφείλει να αγωνισθεί ώστε μετά τις εκλογές να υπάρχει ισχυρή κεντροαριστερά.