ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με εννέα μονάδες

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2019, 19:21
Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με εννέα μονάδες
Facebook Twitter Whatsapp

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές, στην πρώτη δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE RC για τον ΣΚΑΪ, μετά την σαρωτική νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό από 31,5% έως 36,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 22,5% έως 27,5%, το ΚΙΝΑΛ από 6,5% έως 9,5%, το ΚΚΕ από 4,5% έως 6,5%, η Χρυσή Αυγή από 4% έως 6%, η Ελληνική Λύση από 3% έως 5%.

Η Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη λαμβάνει από 2% έως 4%, η Πλεύση Ελευθερίας από 1% έως 2%, το Ποτάμι από 1% έως 2%, η Ένωση Κεντρώων από 1% έως 2%. Η εκτίμηση για το Άλλο Κόμμα κυμαίνεται από 3% έως 6%. Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν που έφτασε στο 6,5%.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 69% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει αυτοδυναμία τόσο στο σενάριο εξακομματικής, όσο και στο σενάριο επτακομματικής Βουλής.

Στις συσπειρώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να καταγράφει χαμηλά ποσοστά, καθώς σχεδόν 1 στους 2 ψηφοφόρους του δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει το κόμμα. Συγκεκριμένα η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 59% με το 14% των ψηφοφόρων του να οδηγείται στη ΝΔ και το 6% στο Κίνημα Αλλαγής. Σημαντική, της τάξης του 6%, είναι η «διαρροή» ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στo Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά στο «στρατόπεδο» της ΝΔ που καταφέρει να συσπειρώσει το 85% των ψηφοφόρων της. Μόλις το 5% εμφανίζει «διαρροή» προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη 2% βρίσκεται στην γκρίζα ζώνη.

Στο ερώτημα ποια από τις ενδεχόμενες κυβερνήσεις είναι καλύτερο να προκύψει για την χώρα μετά τις εθνικές εκλογές το 31% απαντά με αυτοδυναμία της ΝΔ. Το 17% επέλεξε κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και το 16% κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την ΝΔ. το 15% απάντησε θεωρεί καλύτερη λύση την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και 10% ευνοεί έναν μεγάλο συνασπισμό με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα. Το 11% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μπροστά από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα κατά 10 μονάδες. Αναλυτικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο Αλέξης Τσίπρας 27%. Το 31% απάντησε «Κανένας από τους δύο».