ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζουν και αποφασίζουν για την κάθοδο στις εκλογές οι ΑΝΕΛ

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2019, 14:40
Συνεδριάζουν και αποφασίζουν για την κάθοδο στις εκλογές οι ΑΝΕΛ
Facebook Twitter Whatsapp

Ύστερα από το ισχνό ποσοστό που κατέγραψε το κόμμα στις ευρωεκλογές

Συνεδριάζουν αυτή την ώρα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η Εκτελεστική Γραμματεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για την κάθοδο -ή μη- του κόμματος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ύστερα από το ισχνό ποσοστό που κατέγραψε το κόμμα του Πάνου Καμμένου στις ευρωεκλογές (0,8%, δηλαδή 45.046 ψήφοι πανελλαδικά).

Μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος έγινε την περασμένη Δευτέρα, κατά την κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, ωστόσο το αποτέλεσμα των ευρωκελογών δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ούτε για αισιοδοξία ούτε για τακτικούς ελιγμούς.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, «θα αναμένουμε το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και εν συνεχεία, αφού γίνει διαβούλευση με τα στελέχη, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση, όπου θα ληφθεί η κοινή απόφαση των οργάνων, την οποία και θα ανακοινώσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος».

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του newpost.gr, στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ γίνεται μια προσπάθεια συνεννόησης με άλλα μικρά κόμματα τα οποία σωρευτικά συγκεντρώνουν ποσοστό που επιτρέπει την προσδοκία της εισόδου στην επόμενη Βουλή. Οι ίδιες μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον οι προσπάθειες αυτές ευδοκιμήσουν θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες και σχετικές ανακοινώσεις.