ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μαυρωτάς εξηγεί γιατί το Ποτάμι παρέμεινε στη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα

Δημοσίευση 5 Ιουνίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 5 Ιουνίου 2019, 16:46
Ο Μαυρωτάς εξηγεί γιατί το Ποτάμι παρέμεινε στη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ έχουν αποχωρήσει.

Το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που παρέμεινε στη Βουλή, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη διαδικασία και αμφισβητώντας την πολιτική νομιμοποίηση της πλειοψηφίας. Την επιλογή τους ακολούθησαν μάλιστα, τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΧΑ, αφήνοντας ουσιαστικά τη διαδικασία να συνεχιστεί με τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας και του Ποταμιού.

Ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, επιχειρηματολόγησε στο περιστύλιο της Βουλής, μιλώντας σε δημοσιογράφους για τη στάση του κόμματος του, αναφέροντας ότι ο ποινικός κώδικας δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

«Ο εκσυγχρονισμός και ο εξορθολογισμός του ποινικού κώδικα και του κώδικα ποινικής δικονομίας που είναι αποτέλεσμα μιας επιστημονικής επιτροπής και τους περιμένει με ανυπομονησία ο νομικός κόσμος, δεν μπορεί να θυσιάζονται στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων και της έντονης προεκλογικής ατμόσφαιρας. Γι αυτό η στάση μας θα είναι θετική».