ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις Μπαλάφα για τις «συστάσεις» σε δημοσιογράφους: «Έχω ευαισθησία με την ελληνική γλώσσα» (Βίντεο)

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2019, 08:00 / Ανανεώθηκε 6 Ιουνίου 2019, 09:04
Facebook Twitter Whatsapp

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα όταν δημοσιογράφοι στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ αποκάλεσαν «επίδομα» την λεγόμενη «13η σύνταξη». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη δική του εξήγηση επιχείρησε να δώσει ο Γιάννης Μπαλάφας, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι υποδείξεις που έκανε σε δημοσιογράφους του ραδιοφώνου της ΕΡΤ σχετικά με την «13η σύνταξη».

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον «Θέμα 104,6», ο Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε πως «εγώ έχω μια ευαισθησία με την ελληνική γλώσσα. Επομένως είναι άλλο πράγμα η ενίσχυση η οικονομική, είναι άλλο πράγμα το μόνιμο οικονομικό μέτρο, άλλο πράγμα το επίδομα. Όταν λέχθηκε επίδομα, διαμαρτυρήθηκα στο όνομα της υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας».

Σήμερα το πρωί, ο κ. Μπαλάφας φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, σημειώνοντας πως «η ελληνική γλώσσα είναι ωραία και όταν αναφέρθηκε η λέξη επίδομα, είπα ότι είναι ένα μόνιμο μόνιμο μέτρο το οποίο καθιερώσαμε. Έχει τη δυνατότητα ο δημοσιογράφος να κρίνει και εγώ να σχολιάσω την μη καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Άλλο είναι το επίδομα, άλλο η προσωρινή ενίσχυση και άλλο το ψηφισμένο μόνιμο μέτρο».

Στη συνέχεια, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός ότι επιχείρησε να κάνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κάνοντας λόγο για μια απλή παρεξήγηση. «Είπα ότι σε μέρες που όλοι και όλες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι πρέπει να χρησιμοποιούμε την ελληνική γλώσσα με την σωστή της έννοια και τις σωστές λέξεις. Είπα, λοιπόν, ότι όλοι πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Έκαναν μια κριτική στο επίδομα που αφορά ένα μέτρο, το οποίο είναι τόσο πολύ καλά ξεκαθαρισμένο. Δεν είπα στους δημοσιογράφους ότι "δεν πρέπει να λέτε". Δεν έχω καμιά διάθεση να πω σε κάποιον πως θα μιλήσει. Επισήμανα ότι δεν το "λέτε σωστά". Είπα ότι τον χαρακτηρισμό επίδομα για την 13η σύνταξη τον χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας και οπουδήποτε να δουλεύει κανείς δεν πρέπει να το λέει έτσι. Πιστεύω ότι έγινε μια πλήρης παρεξήγηση αυτού που είπα. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να επιβάλω σε κάποιον τι θα πει».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα όταν δημοσιογράφοι στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ αποκάλεσαν «επίδομα» την λεγόμενη «13η σύνταξη». Ο κ. Μπαλάφας τους είπε πως εργάζονται στη δημόσια ΕΡΤ και πως αν αυτοί αποκαλούν την «13η σύνταξη» ως «επίδομα», τότε ταυτίζονται με τα ιδιωτικά κανάλι που υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Μάλιστα, τους τόνισε πως μιλώντας για «επίδομα» ταυτίζονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν στη συμπεριφορά του κ. Μπαλάφα επισημαίνοντας ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να υιοθετούν την ορολογία της κυβέρνησης, όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε: «Να μην ξαναχρησιμοποιήσε αυτή τη λέξη. Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ σαφής. Άλλο το επίδομα, άλλο το μόνιμο μέτρο. Μπορώ και γω να σας κρίνω».