current views are: 1

6 Ιουνίου 2019
Δημοσίευση18:44

Ο Τσίπρας προειδοποιεί και εξαγγέλλει: Ο δρόμος δεν είναι δεδομένος – Από το 13% στο 11% ο ΦΠΑ στη διαμονή

«Τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δημοσίευση 18:44’
αρθρο-newpost

«Τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στις εθνικές εκλογές θα κληθούμε να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα ξανακυλήσουμε πίσω, τόνισε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Ποτέ στη ζωή μου δεν υπήρξα κινδυνολόγος ή καταστροφολόγος. Άλλοι είχαν αυτό το χάρισμα. Όμως επιτρέψτε μου να προειδοποιήσω για κάτι. Ο δρόμος προς τα μπροστά δεν είναι δεδομένος. Δεν είναι ό,τι και να συμβεί διασφαλισμένος. Ο δρόμος της επιστροφής σε πολιτικές αδιέξοδες, πολιτικές δηλαδή λιτότητας, που τόσο ταλαιπώρησαν την ελληνική κοινωνία – και που θα μας συμπαρασύρει όλους προς τα κάτω – είναι ένας δρόμος πίσω μας που δεν έχει κλείσει οριστικά. Βεβαίως τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο ελληνικός λαός. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με την ετυμηγορία τους θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουμε μπροστά με ασφάλεια και προοπτική ή αν θα ξανακυλήσουμε πίσω στον φαύλο κύκλο των περικοπών και της λιτότητας», σημείωσε.

«Ας μην ξεχνάμε ούτε ποιοι κυβερνούσαν όταν η χώρα μπήκε σε αυτή την περιπέτεια, ούτε και την αιτία που προκάλεσε αυτή την περιπέτεια, όταν δηλαδή η χώρα αντί για πλεονάσματα παρήγαγε διαρκώς πρωτογενή ελλείματα και μάλιστα την τελευταία χρονιά πριν μπούμε στην εθνική περιπέτεια ελλείματα θηριώδη. Πρωτογενή ελλείματα κοντά στο 13% του ΑΕΠ, σχεδόν 24 δισεκατομμύρια ευρώ», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως ο ελληνικός λαός κυρίαρχα θα αποφασίσει και σημείωσε: «Αυτό που εγώ θα ήθελα να εγγυηθώ απέναντί σας είναι ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην διεξαχθεί η προεκλογική συζήτηση σε ένα περιβάλλον τοξικό, σε ένα περιβάλλον που υπονομεύει τόσο την οικονομία όσο και τη δημοκρατία. Με πολιτικό πολιτισμό, με προγραμματική αντιπαράθεση και με σύγκριση ανάμεσα στα δύο διαθέσιμα σχέδια που υπάρχουν. Αυτό θα επιδιώξουμε».

 «Tο brand name της Ελλάδας είναι και πάλι πολύ ισχυρό»

«Tο brand name της Ελλάδας είναι και πάλι πολύ ισχυρό», είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ και πρόσθεσε ότι ο τουρισμός δεν ακολούθησε την ύφεση άλλων κλάδων μέσα στην κρίση. «Από το ‘ 15 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε την Ελλάδα και το τουριστικό της προϊόν στη κορυφή» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο κλάδος ξεπέρασε τους στόχους που είχε βάλλει και έφθασε στις 33 εκατομμύρια αφίξεις το 2018 όταν στο 12ο Συνέδριο, το 2013 είχε θέσει το στόχο των 24 εκατομμυρίων αφίξεων ως το 2021.

«Ο τουρισμός είναι ένας από τους κλάδους της οικονομίας που άντεξαν στην κρίση. Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να σηκώσουμε το τουριστικό προϊόν της χώρας μας στη κορυφή, καταγράφοντας κάθε χρόνο ρεκόρ επισκέψεων», σχολίασε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της ομιλίας του στην 27η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ στο Μέγαρο Μουσικής.

«Το κρίσιμο σήμερα είναι όχι απλά να διατηρήσουμε την ιστορικά πρωτόγνωρη εικόνα στον τουρισμό στην Ελλάδα αλλά να την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο. Και να δούμε και τις αναγκαίες θεσμικές τομές και να επενδύσουμε στο μέλλον», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σχέδιο σε τρεις άξονες

Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός σημείωσε πως εργαζόμαστε σε τρεις τομείς:

«Ο πρώτος τομέας αφορά το θέμα τη μείωση της φορολογίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13% και για το 2020 ήδη έχουμε προαναγγείλει (μείωση) στο 11%. Μειώσαμε το ΦΠΑ στην ενέργεια. Σε ό,τι αφορά το 2020 ο ΦΠΑ για τη διαμονή θα μειωθεί από το 13% στο 11%», είπε.

«Ο δεύτερος τομέας που έχει κρίσιμο ρόλο στο σχεδιασμό μας είναι αυτός των υποδομών. Παραδώσαμε την τελευταία 3ετία το σύνολο σχεδόν των οδικών αξόνων που είχαν μείνει να ρημάζουν. Πλέον η Ελλάδα έχει ένα σύγχρονο δίκτυο οδικής και σιδηροδρομικής διασύνδεσης», πρόσθεσε.

«Ο τρίτος τομέας, και επιτρέψτε μου να δώσω ιδιαίτερο βάρος, αφορά την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος γιατί αφορά το ίδιο το κίνητρο των επισκεπτών να έρθουν στη χώρα μας. Αναφέρομαι στον φυσικό πλούτο της χώρας μας και στην ανάγκη να έχουμε μια ιδιαίτερη έγνοια για την προστασία του περιβάλλοντος. Διότι πιστεύω ότι αυτό είναι το βασικότερο συγκριτικό μας πλεονέκτημα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.


σχετικα αρθρα