ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικός Τύπος: Με την πλάτη στον τοίχο ο Τσίπρας μετά τις εκλογές

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουνίου 2019, 10:54
Γερμανικός Τύπος: Με την πλάτη στον τοίχο ο Τσίπρας μετά τις εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp

Σε εκτενές δημοσίευμα το περιοδικό Focus ασχολείται με το θέμα του αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση της καταβολής αποζημιώσεων και θέτει το ερώτημα γιατί το ζήτημα ανακύπτει και πάλι αυτή τη χρονική περίοδο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Focus.

Ειδικότερα, το γερμανικό περιοδικό Focus σε εκτενές δημοσίευμα του ασχολείται με το θέμα του αιτήματος από την ελληνική κυβέρνηση της καταβολής αποζημιώσεων και θέτει το ερώτημα γιατί το ζήτημα ανακύπτει και πάλι αυτή τη χρονική περίοδο.

Η απάντηση που δίνεται είναι η εξής:

«Ο Τσίπρας στις πρόσφατες Ευρωεκλογές αλλά και στις δημοτικές εκλογές υπέστη μεγάλη ήττα. Για το λόγο αυτό προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Ο αριστερός Πρωθυπουργός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Δημοσκοπήσεις προβλέπουν την ήττα του και τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Με τη συγκεκριμένη προσπάθεια ο Τσίπρας ελπίζει να μειώσει τη διαφορά. «Η απαίτηση των επανορθώσεων είναι για εμάς ένα ιστορικό και ηθικό καθήκον» δήλωσε. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι του είναι σημαντικό να διαπραγματευθεί φιλικά και στο ίδιο επίπεδο με τη Γερμανία».


Πηγή: Deutsche Welle